MBO Westland

“‘Met plezier naar school”

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Ron Grootscholten, 1e jaars Business & Management

‘Het is echt waar: Bijna elke dag ga ik met plezier naar school. En niet alleen omdat ik in zo’n gezellige groep zit, met veel vrienden en bekenden uit de regio. Het is ook vooral doordat je hier – anders dan in vorige jaren op het VMBO – lekker praktijkgericht en actief bezig bent. Van ‘concentratie en stilzitten’ ben ik niet zo. De komende maanden gaan we 3 dagen per week op stage. Daar hebben we ons in het mentoruur op voorbereid door sollicitatiebrieven te schrijven en een cv te maken. Ik kan bij een grote kwekerij aan de slag. Ook daar heb ik super veel zin in.

Mijn vader heeft een bedrijf (GreenCre8) dat bloemen en planten een toegevoegde waarde (extra kleur, wax etc,) geeft. Ik ken de sector dus wel een beetje en het lijkt me leuk er óók in te gaan werken. Daarom koos ik deze opleiding. Vooral de handelskant spreekt me aan. Dat merk ik ook aan de vakken die ik het interessantst vind: agrologistiek, marketing en bedrijfseconomie.

Toekomst

Ja, ik denk dat er zeker toekomst in dit vak zit. Bloemen en planten zullen altijd blijven bestaan; ze voegen voor veel mensen iets toe. Hoewel handwerk nodig blijft, zal de automatisering alleen steeds verder gaan. Echt goed dat ze die werkelijkheid op school ook kennen. De docenten weten waarover ze spreken; ze geven les vanuit de actuele praktijk en niet uit verouderde boekjes. Modern én toekomstgericht dus.

Doorstromen óf geld verdienen

Een leerjaar is verdeeld in drie perioden. Na elke periode krijg je een rapport en een studie-advies. Einde van het jaar horen we of we op niveau 3 of 4 verder mogen. Ik ga voor ‘4’ en kan dan misschien doorstromen naar Hbo. Al lijkt het me ook best fijn om bij mijn vader in de zaak geld te gaan verdienen…’