Cursus & Consult

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (entree)

De opleiding duurt één jaar. De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie assisteert bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Hij werkt hygiënisch en heeft aandacht voor de kwetsbaarheid en de bederfelijkheid van voedingsmiddelen.

De assistent horeca, voeding of voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings-, horeca en de sector brood- en banket. Hij werkt met uiteen lopende voedingsmiddelen. In de horeca, voedingsindustrie en de sector brood en banket zijn dat versproducten.
In de horeca werkt hij in uiteen lopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie.

Lentiz| Cursus & Consult - voeding en technologie

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (entree)

Voor meer informatie

Inhoud

  • Beroepsgericht:
    • Bereidt (assisterende) werkzaamheden voor
    • Voert (assisterende werkzaamheden uit
    • Meldt zich ter afsluiting van zijn (assisterende) werkzaamheden af
    • Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar
    • Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan
    • Maakt voedingsproducten klantgereed
    • Maakt (werk)ruimten, gereedschappen en machines schoon
  • Nederlandse taal, rekenen
  • Loopbaan & Burgerschap
  • Keuzedeel

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.De entree opleiding is toelaatbaar voor mensen zonder vmbo- of mbo-diploma.

Kosten

€ 1195,- per deelnemer (per jaar).

 

Cursusduur

De opleiding duurt 2 jaar. En bestaat jaarlijks uit 200 uur les (ca. 30/35 lesdagen) en minimaal 650 uur beroepspraktijkvorming.