Cursus & Consult

Subsidiemogelijkheden

Rotterdamse scholingsvouchers

Vanaf 1 augustus 2021 mogen vrijwel alle Rotterdammers een scholingsvoucher aanvragen van maximaal € 2500,-. Deze voucher kan je gebruiken om je te laten om-, her- of bijscholen. Wil jij je graag verder ontwikkelen en je kansen op een leuke baan vergroten? Wil jij meer weten over waar je aan moet voldoen om de scholingsvoucher aan te vragen? Op de site van de gemeente Rotterdam kan je hier alle informatie over de scholingsvoucher vinden. Een van de voorwaarden is dat je een positief scholingsadvies hebt van het Leerwerkloket Rijnmond. Dit advies is er om er zeker van te zijn dat je een geschikte keuze maakt voor een scholing en dat de scholing gaat bijdragen om een nieuwe baan te vinden in een van de kansrijke sectoren in Rotterdam.  Een overzicht van kansrijke beroepen vind je hier.
Meer informatie

Levenlanglerenkrediet

Heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering, ben je jonger dan 56 jaar en wil je een erkende voltijd mbo, hbo of universitaire opleiding volgen? Dan kun je mogelijk gebruik maken van het levenlanglerenkrediet. Meer informatie.

Tegemoetkoming deeltijders

Wil jij vmbo-tl-, havo-, vwo of vavo- opleiding in deeltijd volgen en ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je als je aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals minder dan een bepaald bedrag verdienen, recht hebben op een tegemoetkoming voor deeltijders. Meer informatie.

Startersbeurs

Heb je een opleiding afgerond, maar vind je moeilijk een baan omdat je geen werkervaring hebt? Met de startersbeurs kun je voor een periode van 6 maanden, 32 uur per week werkervaring bij een bedrijf opdoen. Je ontvangt per maand minimaal een vergoeding van €700,-. Meer informatie

Van werk naar werk voucher

Ben je uitzendkracht en ben je door de coronacrisis je baan verloren? Dan kun je mogelijk de Van werk naar werk voucher aanvragen. De waarde van de voucher is €500,-. Dit bedrag kun je voor scholing gebruiken, waardoor het makkelijker wordt om de overstap naar nieuw werk te maken. Meer informatie.

Het STAP-budget

Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wilt worden in wat je nu doet of omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij. Lees meer.

Tel mee met Taal

Tel mee met Taal biedt jaarlijks subsidie voor activiteiten die zijn gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Dankzij de nieuwe subsidieregeling Tel mee met Taal, die loopt van 2021 tot 2024, kan dat ook komend jaar weer. Meer informatie.

SLIM regeling

Op basis van de Stimuleringsregeling voor Leren en ontwikkelen In Mkb-ondernemingen (SLIM) kunnen mkb-ers subsidie aanvragen voor verschillende activiteiten die met leren en ontwikkelen te maken hebben. Meer informatie.

NL leert door regeling

Vanuit de NL leert door regeling betaalt de overheid diverse online opleidingen voor iedereen die werkt of heeft gewerkt. Het maakt niet uit of je werkzoekende, werknemer of ondernemer bent. Meer informatie.

Transitievergoeding

Had je een vast of tijdelijk dienstverband en ben je ontslagen? Dan heb je via je werkgever mogelijk recht op een transitievergoeding. Je kunt de vergoeding bijvoorbeeld voor om- of bijscholing gebruiken, zodat de overstap naar een andere baan makkelijker wordt. Meer informatie.

AmbachtNederland

Via AmbachtNederland is het mogelijk om met behoud van je WW-uitkering een opleiding voor een ambacht te volgen. Mensen die een ambacht beoefenen zijn bijvoorbeeld de kapper, fietsenmaker, schoonheidsspecialist en de audicien. Voor de opleiding betaal je €250,-. Alle andere kosten worden door AmbachtNederland betaald. Meer informatie.

Collandarbeidsmarkt

Collandarbeidsmarkt is het arbeidsmarkt en ontwikkelfonds voor de Agrarische en Groene sector. Ze bieden tal van subsidieregelingen voor om- en bijscholing. Meer informatie.

Subsidie praktijkleren

Bied je als werkgever een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren mogelijk interessant. De subsidie is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student of promovendus. Meer informatie.

Extra subsidie praktijkleren voor specifieke sectoren

Eerder genoemde subsidieregeling praktijkleren wordt in studiejaar 2021-22 uitgebreid met extra compartimenten. Deze geldt voor verschillende sectoren. Meer informatie

subsidies en financieringen