Basiscursus tuinontwerpen

Wil jij zelf aan de slag met het ontwerpen van jouw eigen tuin en wil je vanuit jouw creativiteit een tuinontwerp kunnen maken? Of ben je hovenier en zou jij jezelf meer willen specialiseren in het ontwerpen van verschillende tuinen met verschillende materialen? Dan is onze basiscursus tuinontwerpen precies wat je zoekt!

De cursus bestaat uit vier avonden en een praktijkdag in de prachtige Appeltern Adventure Gardens. Door deze combinatie van theorie en praktijk prikkelen we jouw zintuigen en ervaar je de verschillende mogelijkheden.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Resultaat en aanpak

In deze cursus leer je de basisvaardigheden van het ontwerpen van een tuin. Denk hierbij aan het werken op schaal, het indelen en de structuur van de tuin. Daarna zullen de basisvaardigheden aangevuld worden met een beplantingsplan, materiaallijst en een verlichtingsplan.

De theorie wordt aan de praktijk gekoppeld tijdens een bezoek aan Appeltern Adventure Gardens. Om op die manier te ervaren wat je in de eerste twee avonden geleerd hebt en deze leert toepassen in de realiteit. Dus van papier naar levensecht!

De derde avond zoomen we in op de details van jouw tuinontwerp met aandacht voor de juiste beplanting op de juiste plek..

De basiscursus tuinontwerpen wordt afgerond met een uitdagende ontwerpopdracht waarin alle geleerde theorieën worden toegepast.
Na afronding van deze eindopdracht ontvang je een Lentiz | Cursus & Consult certificaat.

basiscursus tuinontwerpen

Basiscursus tuinontwerpen

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

De cursus bestaat uit vier avonden en een zaterdag, waarbij de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Meten/rekenen
  • Basisvaardigheden tuinontwerpen
  • Tekenen op schaal
  • Basis plantenkennis
  • Materiaalkeuze (duurzame materialen)
  • Beplantingsplan (ecologische levende tuin)
  • Verlichtingsplan
  • Matenplan
  • Onderhoudsplan
  • Bodemstructuur

Wie volgen deze cursus?

Deze cursus is voor mensen met een passie voor tuinieren en die graag de basisvaardigheden willen leren voor het ontwerpen van een tuin. Tevens is deze cursus geschikt voor een (aankomend) hovenier die zich meer wil specialiseren in het ontwerpen van verschillende soorten tuinen en bewust wil leren omgaan met materiaalkeuze.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse?

Aanvraag incompany traject

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor deze cursus.

Kosten

€395,- excl. 21% btw (incl. lesmateriaal en toegang tot Appeltern Adventure Gardens). De benodigde tekenmaterialen dienen zelf aangeschaft te worden.

Cursusduur

4 woensdagavonden van 19:00 – 22:00
Locatie: World Horti Center, Europa 1 te Naaldwijk
1 zaterdag van 9:00 – 16:00 uur
Locatie: Appeltern Adventure Gardens te Appeltern