Cursus & Consult

Basisvaardigheden brood en banket

Het is de eerste werkdag bij je nieuwe werkgever, de industriële of ambachtelijke bakkerij, en het duizelt je. De producten die hier worden gemaakt zijn je bekend, want je consumeert ze dagelijks. Tegelijkertijd heb je geen idee waar je moet beginnen. Zoveel machines, deegsoorten, technieken en hygiëneregels. 

Om een goede start te maken als werkende in de bakkerijsector wordt je in de cursus brood & banket getraind in het bereiden van de meest gangbare deegsoorten en producten. Het is een laagdrempelige kennismaking met alles wat de bakkerijwereld te bieden heeft. De bakkerijwereld is een dynamische omgeving waarin aanpakkers tot hun recht komen.

Opleidingsadvies Offerte aanvragen

Jouw resultaat

Na het volgen van deze cursus ben je er klaar voor om aan de slag te gaan in de bakkerijwereld en weet je alles over:

  • Brood (gistbrood ,groot en klein)
  • Gevuld brood (klein- en grootbrood, luxe brood, vlaaien)
  • Koekdegen (zet-, wrijf-, roer- en kookdegen)
  • Banket (semelcuit, cakebeslag, warme en koude methode en meringue)

Aanpak

In deze cursus wordt theorie op een praktische manier bekeken. Je wordt door vakexperts meegenomen in de wereld van brood en banket. Zij leren je alles wat je moet weten wanneer je aan de slag gaat in de bakkerijwereld. Je ontvangt na afronding van de gehele cursus een bewijs van deelname van Lentiz | Cursus & Consult.

basisvaardigheden-brrod-en-banket

Basisvaardigheden brood en banket

Starten met deze cursus?

Offerte aanvragen

Inhoud

Deze instroomcursus voor de bakkerijwereld heeft een goede combinatie van theorielessen en praktische invulling:

  • Vier e-learning modules van 2 uur
  • Na elke e-learning module volgt een praktijkles van 4 uur op locatie (FIA-Vlaardingen)

De e-learnings zijn speciaal voor deze cursus ontwikkeld en nemen je op een dynamische manier mee in de bakkerijwereld. Je ontwikkeld een theoretische basis die je kan gebruik bij de praktijklessen. De praktijklessen worden verzorgd door vakexperts die jou de fijne kneepjes van het vak leren.

Wie volgen deze cursus?

  • Deze cursus is wat voor jou als je werkt in de bakkerijwereld maar te weinig kennis hebt over brood en banket
  • Kom je uit een andere branche maar wil je in stromen in de bakkerijwereld? Dan is deze cursus ook wat voor jou!
  • Heb je op dit moment geen (vaste) baan maar wil je dolgraag weer aan de slag? De bakkerijwereld kan jou goed gebruiken!

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Wel moet je zin hebben om in de bakkerijwereld aan de slag te gaan!

Kosten

€1.000,- excl. 21% btw

Cursusduur

4 e-learnings van 2 uur en 4 praktijklessen van 4 uur