Bemesting D - De rol van de voedingselementen

Je bent werkzaam in de glastuinbouw en verantwoordelijk voor de bemesting. Over de verschillende voedingselementen wil jij graag meer leren. Welke functies hebben deze elementen? Maar ook wat is hun gedrag? En welke meststoffen gebruik je hiervoor? Of wil je anderen gaan adviseren op dit vakgebied? Start dan met deze cursus.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

Je kunt van de voedingselementen de functie en het gedrag in de plant en de bodem begrijpen. Ook snap je hoe de elementen elkaar beïnvloeden bij de opname. Daarnaast kun je meststoffen benoemen waarin deze elementen zitten en overmaats- en gebreksverschijnselen herkennen.

Aanpak

In deze bemestingscursus wordt de theorie op een praktische manier bekeken en is er ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen.

Na het afronden van de cursus wordt deze afgesloten met een toets en ontvang je een certificaat. Smaakt het naar meer? Ga dan voor de opleiding Teeltspecialist Expert. Of volg de cursus Bemesting C als je wilt leren hoe je problemen in de praktijk kunt oplossen.

bemesting-d

Bemesting D - De rol van de voedingselementen

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

De onderwerpen die o.a. tijdens deze cursus aan bod komen, zijn:

  • de functie en gedrag van de hoofd- en sporenelementen, zowel in de plant als in de grond
  • hoe vindt opname plaats?
  • antagonisme en Synergisme
  • gebreks- en overmaatverschijnselen

Wie volgen deze cursus?

Bedrijfsleiders en/of medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de bemesting of personen met bemestingskennis die in de toekomst in de advisering willen gaan werken.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

Kosten

€ 725,- excl. 21% btw

Cursusduur

4 avonden van 19.00 -22.00 uur (wekelijks, met uitzondering van de vakanties). Exacte lesdata – en tijden ontvang je na inschrijving.