Cursus & Consult

De ecologische levende tuin

De trend van nu: het creëren van een ecologische levende tuin! Heb jij groene vingers? Of zou je meer willen weten wat er nodig is voor die echte groene vingers? Of wil je meer inspiratie opdoen voor het maken van een levende tuin?  Gedurende deze 4-daagse cursus leer je dit allemaal. Creëer een tuin vol leven en ga aan de slag voor een natuurlijke tuin.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

Naast het genieten van een tuin, zal je door deze training ook de maatschappelijke, economische en ecologische waarden van de tuin inzien. Hoe creëer ik een tuin van kwaliteit en smaakvol? Zo draagt de levende ecologische tuin bijvoorbeeld bij aan een grote variatie aan planten en dieren, vergroening van tuinen en daardoor een fijner leefklimaat en het genieten van het voedsel uit eigen tuin.

Kortom, het welzijn van de mens en de biodiversiteit staat hierin centraal. Na het afronden van de cursus weet jij meer over het begrip ecologie en wat het inhoudt om ecologisch te tuinieren.

Aanpak

De aanpak van deze cursus is zeer divers. De praktijk wordt uitgebreid geoefend, waardoor het behalen van resultaat steeds meer in beeld komt. Dit alles wordt gecombineerd met een theoriegedeelte, zodat je goed weet wat waarvoor gebruikt kan worden en wat dit voor resultaten kan opleveren. Tijdens de 4-daagse cursus komen vele onderwerpen aan bod, wat kan leiden tot het krijgen van de mooiste ideeën en inspiratie!

De ecologische levende tuin

De ecologische levende tuin

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

De inhoud van deze cursus is breed. Zoals gezegd, de cursus heeft een duur van 4 dagen. Hieronder benoemen we in het kort wat de aandachtspunten zijn van deze cursus:

  • Ecologische basisprincipes
  • Ecosystemen
  • Soortgroepen Fauna
  • Basisprincipes flora en fauna
  • Microklimaat
  • Biodiversiteit
  • Praktijkopdrachten

Het is de bedoeling om na het volgen van deze cursus een overvloed aan kennis, ideeën en inspiratie op te doen. Zodoende kunnen de zogenaamde groene vingers verder hun werk gaan doen bij het creëren van een ecologische levende tuin. Uiteraard is er gedurende deze dagen ook tijd voor eigen aandachtspunten of interesses.

Wie volgen deze cursus?

Iedereen die op zoek is naar het krijgen van inspiratie, ideeën en kennis voor het creëren van een ecologische levende tuin.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis vereist. Het is natuurlijk wel fijn wanneer er affiniteit en belangstelling is voor het onderwerp. Maar vooral het willen opdoen van ideeën en inspiratie is een must!

Kosten

€775,- excl. 21% btw
(inclusief lesmateriaal)

Cursusduur

4 dagen