De ecologische tuin

Een ecologisch tuinontwerp maakt van je tuin een plek waar mensen, dieren en planten in harmonie samen kunnen leven. Met een natuurlijke tuin creëer je een diervriendelijke habitat, een gezonde bodem en sterke bloemen en planten. Daarnaast zorgt meer groen voor verkoeling en minder wateroverlast. Elke ecologische tuin kan daaraan bijdragen. En tot slot is een ecologische tuin de basis voor een natuurlijke kringloop.

Heb jij groene vingers? Of wil je meer inspiratie opdoen voor het maken van een ecologische tuin? Creëer een tuin vol leven en ga aan de slag voor een natuurlijke tuin.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

In deze cursus van zes avonden leer je hoe een ecologische tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit en hoe je natuurlijke ecosystemen kunt nabootsen. We gaan dieper in op de maatschappelijke, economische en ecologische waarden van een tuin. Hoe creëer je een tuin waar zowel mens als dier zich thuis voelt? Naast de positieve effecten voor de biodiversiteit, levert een ecologisch levende tuin ook voordelen op voor de mens, de bodem en de groei van bloemen en planten. Je leert te inventariseren van een bestaande tuin m.b.v. criteria voor een ecologische tuin en daarna breng je een advies uit met verbetervoorstellen.

Kortom, het welzijn van de mens en de biodiversiteit staan in deze cursus centraal. Na het afronden van de cursus weet jij meer over het begrip ecologie en wat het inhoudt om ecologisch te tuinieren.

Aanpak

De aanpak van deze cursus is gericht op het toepassen van de theorie in de praktijk. De praktijk wordt in diverse casussen geoefend en wordt gecombineerd met een theoriegedeelte, zodat je goed weet wat waarvoor gebruikt kan worden en wat zeker resultaat zal opleveren. Tijdens deze cursus komen vele onderwerpen aan bod, waardoor je met nieuwe ideeën en vol van inspiratie aan de slag kunt!

De ecologische levende tuin

De ecologische tuin

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

De inhoud van deze cursus is breed. Zoals gezegd, de cursus heeft een duur van zes avonden. Hieronder benoemen we in het kort wat de aandachtspunten zijn van deze cursus:

  • Ecologische basisprincipes
  • Ecosystemen
  • Soortgroepen Fauna
  • Basisprincipes flora en fauna
  • Biodiversiteit
  • Praktische richtlijnen voor ecologisch tuinieren
  • Praktijkgerichte casussen

Het is de bedoeling om na het volgen van deze cursus te beschikken over voldoende kennis, ideeën en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met ecologisch tuinieren. Zodoende kunnen de zogenaamde groene vingers verder hun werk gaan doen bij het creëren van een ecologische tuin. Uiteraard is er gedurende deze dagen ook tijd voor eigen aandachtspunten of interesses.

Wie volgen deze cursus?

Iedereen die op zoek is naar het krijgen van inspiratie, ideeën en kennis voor het creëren van een ecologische levende tuin.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse?

Vraag een incompany offerte aan

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis vereist, maar vooral het willen opdoen van kennis op het gebied van ecologisch tuinieren is een must!

Kosten

€675,- excl. 21% btw

Cursusduur

Zes avonden (19:00 – 22:00 uur)