Cursus & Consult

De ecologische tuin

De trend van nu: het creëren van een ecologische tuin! Heb jij groene vingers? Of zou je die echte groene vingers willen ontwikkelen? Of wil je meer inspiratie opdoen voor het maken van een ecologische tuin? Gedurende deze cursus van 6 lesavonden leer je dit allemaal. Creëer een tuin vol leven en ga aan de slag voor een natuurlijke tuin.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

In deze cursus leer je hoe een tuin kan bijdragen aan de biodiversiteit en hoe je natuurlijke ecosystemen kunt na bootsen. We gaan dieper in op de maatschappelijke, economische en ecologische waarden van de tuin. Hoe creëer je een tuin waar zowel mens als dier zich thuis voelt? Naast de positieve effecten voor de biodiversiteit, levert een ecologisch levende tuin ook voordelen op voor de mens. Je leert hoe je een tuin kunt inventariseren op de criteria voor een ecologisch levende tuin en daarna breng je een advies uit met verbetervoorstellen.

Kortom, het welzijn van de mens en de biodiversiteit staat hierin centraal. Na het afronden van de cursus weet jij meer over het begrip ecologie en wat het inhoudt om ecologisch te tuinieren.

Aanpak

De aanpak van deze cursus is zeer divers. De praktijk wordt in diverse casussen geoefend, waardoor het behalen van resultaat steeds meer in beeld komt. Dit alles wordt gecombineerd met een theoriegedeelte, zodat je goed weet wat waarvoor gebruikt kan worden en wat dit voor resultaten kan opleveren. Tijdens de 4-daagse cursus komen vele onderwerpen aan bod, wat kan leiden tot het krijgen van de mooiste ideeën en inspiratie!

De ecologische levende tuin

De ecologische tuin

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

De inhoud van deze cursus is breed. Zoals gezegd, de cursus heeft een duur van 4 dagen. Hieronder benoemen we in het kort wat de aandachtspunten zijn van deze cursus:

  • Ecologische basisprincipes
  • Ecosystemen
  • Soortgroepen Fauna
  • Basisprincipes flora en fauna
  • Biodiversiteit
  • Praktische richtlijnen voor ecologisch tuinieren
  • Praktijkgerichte casussen

Het is de bedoeling om na het volgen van deze cursus te beschikken over voldoende kennis, ideeën en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met ecologisch tuinieren. Zodoende kunnen de zogenaamde groene vingers verder hun werk gaan doen bij het creëren van een ecologische levende tuin. Uiteraard is er gedurende deze dagen ook tijd voor eigen aandachtspunten of interesses.

Wie volgen deze cursus?

Iedereen die op zoek is naar het krijgen van inspiratie, ideeën en kennis voor het creëren van een ecologische levende tuin.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse?

Vraag een incompany offerte aan

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis vereist. Het is natuurlijk wel fijn wanneer er affiniteit en belangstelling is voor het onderwerp. Maar vooral het willen opdoen van kennis op het gebied van ecologisch tuinieren is een must!

Kosten

€675,- excl. 21% btw
(inclusief lesmateriaal)

Cursusduur

6 lesavonden