Groen in de stad

In de afgelopen decennia is verstedelijking wereldwijd toegenomen. Steden groeien in omvang en dichtheid, wat leidt tot tal van uitdagingen, waaronder de impact van klimaatverandering. Extreme weersomstandigheden zoals hittegolven, piekbuien en langdurige droogte komen steeds vaker voor. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het noodzakelijk om te investeren in groen in de stad.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

Je leert welke uitdagingen spelen bij klimaatverandering en verstedelijking. Hoe kan je hier door middel van groen oplossingen voor bieden? Thema’s als waterbeheer, dak- en gevelgroen, luchtkwaliteit en temperatuurregulatie komen aan bod binnen deze 2-daagse training. Je leert hoe het groen in de stad kan helpen om de negatieve effecten van hittegolven, watertekort en wateroverschot en verontreiniging in steden te verminderen. Het verhoogt bovendien de leefbaarheid en verbetert het welzijn van stedelijke gemeenschappen.

Aanpak

Je leert in kleine groepen (max. 12) waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Theorie en praktijkgerichte opdrachten wisselen elkaar af. Je opdrachtgevers zijn tenslotte ook allemaal anders en iedere oplossing is uniek.

In het praktijkgedeelte gaan we op bezoek bij een interessant bedrijf waar jouw opdrachten aan gekoppeld zijn. Je gaat zelf aan de slag met het opstellen van een plan van aanpak wat kan bijdragen aan een aangenamer stedelijk gebied.

klimaatbestendig stedelijk groen

Groen in de stad

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Hieronder benoemen we in het kort wat de aandachtspunten zijn van deze cursus:

  • Wateropvang en – berging
  • Luchtkwaliteit
  • Temperatuurregulatie
  • Vergroening van verharde oppervlakte
  • Analyse en advies

Wie volgen deze cursus?

Deze cursus kan een mooie aansluiting zijn op de hoveniersopleiding maar ook voor de groenprofessional die zich meer wil verdiepen op het klimaatbestendig groen.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

VHG branche diploma vakbekwaam hovenier of vergelijkbaar diploma of werkervaring in de groene sector is aanbevolen.

Kosten

€395,- excl. 21% btw

Cursusduur

2 dagen

8 en 15 april 2024 van 09.00 – 16.00 uur

Locatie: Lentiz | MBO Maasland