Maatwerk opleidingstraject voor operators in de voedingsindustrie

Sta jij als industriële food producent voor de uitdaging om de beste productiemedewerkers en operators te vinden én te behouden? Ontdek ons unieke maatwerk opleidingstraject voor operators in de voedingsindustrie. Door de samenwerking te zoeken met detachering- en uitzendbureaus zorgen wij voor instroom én opleiding van nieuwe operators voor jouw bedrijf!

Dit opleidingstraject heeft Lentiz | Cursus & Consult in samenwerking met Mars Food Europe en de FIA ontwikkeld. Via dit opleidingstraject worden (nieuwe) productiemedewerkers en operators van industriële food producenten opgeleid. Hierbij kan je denken aan zowel medewerkers in dienst als uitzendkrachten.

Opleidingsadvies Offerte aanvragen

Resultaat

Met ons op maat gemaakte opleidingstraject creëren we instroom van 3 tot 10 gekwalificeerde operators, volledig voorbereid om zelfstandig taken uit te voeren aan de productielijn. Deze getalenteerde deelnemers kunnen direct als uitzendkracht aan de slag bij jouw bedrijf.

Aanpak

We snappen dat elk bedrijf uniek is, dus bieden we dit opleidingstraject uitsluitend aan als maatwerk voor bedrijven.

Voorbereidingsfase

Hierbij nemen we  in de voorbereidingsfase de volgende stappen:

  • We gaan in gesprek met jouw bedrijf om te ontdekken wat voor type mensen jullie  nodig hebben (niveau, interesses en doelen) en wat de deelnemers van het traject uiteindelijk moeten kunnen. Op basis van deze gesprekken stellen we functieprofielen op.
  • Met de functieprofielen gaan we in gesprek met een detachering-/uitzendbureau die op zoek gaan naar de juiste kandidaten.
  • Zodra het detachering-/uitzendbureau 3 tot 10 geschikte kandidaten heeft gevonden gaan we van start met het opleidingstraject.

Uitvoeringsfase

 We voeren het opleidingstraject uit aan de hand van het 70-20-10 principe:
70 – door vlieguren te maken
20 – reflecteren en ontvangen van feedback
10 – gerichte trainingen volgen

*De rol van de bedrijfsbegeleider is erg belangrijk in dit traject. Terwijl de deelnemers hun vlieguren maken op de werkvloer (70),  staat de bedrijfsbegeleider grotendeels paraat voor ondersteuning en begeleiding. Reken op zo’n 15 tot 20 uur per week gedurende het hele traject. Een ervaren operator zou deze rol perfect kunnen vervullen.

Hoe de uitvoering er precies uit ziet is afhankelijk van de maatwerkwensen van jouw bedrijf. Het onderstaande model geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten.

 
operators in de voedingsindustrie

Maatwerk opleidingstraject voor operators in de voedingsindustrie

Starten met dit opleidingstraject?

Offerte aanvragen

Inhoud

Dit opleidingstraject is modulair opgebouwd. Als bedrijf bepaal je zelf welke modules de deelnemers volgen.

Het ‘reguliere’ traject bestaat uit drie modules:

  • Module 1: Techniek (70%)
  • Module 2: Voedselveiligheid en kwaliteit (20%)
  • Module 3: Veiligheid (10%)

We noemen dit ‘regulier’, omdat is gebleken dat de kennis en vaardigheden die deelnemers op doen in deze modules essentieel zijn voor operators in de voedingsindustrie.

Wie volgen dit traject?

De deelnemers worden geselecteerd op basis van functieprofielen die we samen met jou opstellen.

Voorkennis

Deelnemers die worden geworven voor dit opleidingstraject hoeven geen werkervaring te hebben. Wel is vanwege de snelheid waarmee deelnemers worden opgeleid, minimaal een niveau 3 denkniveau vereist .

Kosten

De kosten van het traject zijn afhankelijk van de maatwerkwensen en worden na de eerste gesprekken bepaald.

Duur van het traject

Afhankelijk van het instroomniveau en de leerdoelen wordt de lengte van het traject bepaald (6,5 tot 10 weken).