Nederlands als tweede taal

De cursus Nederlands als tweede taal is gericht op effectieve communicatie. en praktische oefeningen in alledaagse situaties. Tijdens de cursus leer je de Nederlandse taal gebruiken in zowel de werkomgeving als de persoonlijke levenssfeer.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Blended learning

Al vanaf de eerste bijeenkomst pas je de Nederlandse taal toe, tijdens de cursus en daarbuiten. Wij werken met de ‘blended learning’ lesmethode van KleurRijker; Taal Compleet met e-learning. Dit betekent dat alle lessen worden ondersteund door een computerprogramma, zodat je thuis online verder kunt met de lesstof. Je kunt zo dan ook leren op eigen tempo. Onze lesmethode bestaat uit verschillende thema’s met praktische oefeningen waarbij alledaagse situaties centraal staan, zodat je er direct wat aan hebt.

Gedurende de cursus leer je bewust gebruik te maken van veelvoorkomende woorden en hun uitspraak, door korte zinnen te maken. Hierdoor kun je aan het einde van de cursus grammaticaal correct de aangeleerde woordenschat hanteren.

Aanpak

De cursus is interactief. Dit houdt in dat we gedurende de lessen deelnemers stimuleren om de taal in de praktijk toe te passen. Dat is natuurlijk een randvoorwaarde voor het eigen maken van een vreemde taal. Je leert vragen stellen, antwoord geven op gemakkelijke vragen, het geven van instructies en het uiten van je mening en emoties. De cursus omvat thema’s zoals cultuur, actualiteit, vrijetijdsbesteding, werk, studie en veel meer.

We bieden de cursus aan op drie taalniveaus: van A0 – A1 van A1 – A2 en van A2 – B1-deel 1

Kurs języka niderlandzkiego dla początkujących A0-A1 i średnio zaawansowanych A1-A2

Nederlands als tweede taal

Nederlands als tweede taal

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Met taalniveau A1 kun je de dagelijkse basistaal begrijpen. Je kunt jezelf voorstellen aan anderen maar ook vragen stellen over persoonlijke gegevens en deze beantwoorden. Je kunt jezelf verstaanbaar maken als de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om je te ondersteunen. De cursus wordt afgesloten met een toets om te kijken welke vooruitgang je hebt gemaakt in je taalniveau. Na afloop ontvang je een certificaat.

Met taalniveau A2 voldoe je aan het vereiste taalniveau voor de ‘Inburgeringsplicht’. Daarnaast kun je met dit taalniveau zinnen en veelvoorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband houden met dingen die direct van belang zijn. Voorbeelden hiervan zijn: winkelen, familie, werk, persoonsgegevens, omgeving en vrije tijd. Je kunt communiceren over simpele en alledaagse taken. In eenvoudige bewoordingen kun je hierin aspecten van de eigen achtergrond, eigen omgeving en behoeften communiceren. De cursus wordt afgesloten met een toets om te kijken welke vooruitgang je hebt gemaakt in je taalniveau. Na afloop ontvang je een certificaat.

Met taalniveau B1 – deel 1 ben je in staat om deel te nemen aan een mbo-opleiding. Je begrijpt de belangrijkste punten uit duidelijke teksten over bekende onderwerpen die je vaak tegenkomt op werk, school of in je vrije tijd. Daarnaast leer je eenvoudige teksten te schrijven over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn en kun je beschrijvingen geven van jouw ervaringen, dromen, verwachtingen en ambities. Bovendien leer je kort en bondig te verwoorden waarom je een bepaalde mening hebt en wat jouw plannen zijn. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

De cursus op A0-A1 niveau voor beginners is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als een uitvoerende werknemer. Deelnemers leren de basis van grammatica en communicatie op een eenvoudig niveau. Er is geen voorkennis nodig.

De cursus A1-A2 adviseren we aan werknemers die al een basis niveau in de Nederlandse taal hebben en werknemers die anderen aansturen, zoals teamleiders. Deelnemers leren op een meer uitgebreide en volledige manier communiceren met hun omgeving.

De cursus A2-B1 – deel 1 adviseren we  aan werknemers die minimaal beschikken over taalniveau A2.

Kosten

€ 1360,- excl. 21% btw
Op deze cursus is 60% Collandsubsidie toepasbaar

Cursusduur

20 dagdelen