effectief-communiceren-leidinggeven-optiflor

Effectief communiceren & leidinggeven: team Opti-flor vertelt

Bij Opti-flor vinden ze het belangrijk om in mensen te investeren. De menselijke factor maakt het verschil. Met z’n allen bouwen ze elke dag aan een succesvol orchideeën consumentenmerk. Silvano, Miranda en Daniëlle zijn part of team Opti-flor en zij delen graag wat de cursus Effectief communiceren & leidinggeven heeft opgeleverd.

Betere kijk op mensen = betere samenwerking

Silvano Fa (Manager Productie)
“Doorgroeien! Dat wilde ik graag. Als Teamleider zocht ik meer uitdaging. Gelukkig staan ze daar bij Opti-flor voor open. Gezocht naar een cursus die mij zou versterken in communiceren en leidinggeven.”

Samen met twee collega’s heeft Silvano de 3 modules van ‘Groeien in: Effectief communiceren & leidinggeven’ afgerond. “Het beter naar mensen leren kijken vond ik heel fijn om te mogen leren. Niet iedereen is hetzelfde en dat vraagt om een andere aanpak. Door te oefenen met verschillende gespreksvormen ga ik nu meer voorbereid een gesprek in. Kers op de taart is dat de cursus mij heeft geholpen bij mijn nieuwe functie. Ik ben nu Manager Productie en daar ben ik supertrots op!”

Silvano-fa-opti-flor-liggend betere kwaliteit

Effectief communiceren & leidinggeven als teamtraining

Miranda van Beek (HR-manager) was al langer zoekende naar een passende training voor hun Teamleiders en assistenten. “Door de positieve geluiden van Silvano en zijn collega’s ben ik in gesprek gegaan met Lentiz | Cursus & Consult. Met als resultaat: een incompany training voor twee groepen. Daniëlle is één van de deelnemers en ook enthousiast.” aldus Miranda.

Afwisselend, leerzaam en doelgericht

Daniëlle Klop (Teamleider Personeels-en Salarisadministratie)
“Zo ervaar ik de cursus ‘Groeien in: Effectief communiceren & leidinggeven’. Geleerd dat er meer achter leidinggeven zit. Inzicht gekregen in communicatiestijlen. Ik weet nu hoe ik op een andere manier feedback kan geven. De ontvanger pakt het prettiger op, hoewel de boodschap gewoon hetzelfde is. Echt een eye-opener!

Het fijne is dat we dit met collega’s samen doen. Bij Opti-flor zijn er nu 7 locaties. Daardoor zien we elkaar niet zo vaak als we zouden willen, maar het is superbelangrijk om met elkaar in contact te blijven. Met de collega’s in mijn groep zit ik op dezelfde lijn qua functies, zo kunnen we ook van elkaar leren. Daarnaast delen we onderling ervaringen en stimuleren we elkaar. In de gang hoor je dan opeens: ‘Lukt het met je opdracht?’. Het is elke twee weken hartstikke leuk om met elkaar vervolgstappen te zetten.”

Terug naar het nieuwsoverzicht