Lentiz| Cursus & Consult - Assistent teeltspecialist in het Pools

Eindelijk een cursus Assistent Teeltspecialist in het Pools

Wojtek Rozynski (35 jaar) is een leergierige deelnemer die de cursus assistent teeltspecialist in het Pools heeft gevolgd in De Lier.

Tussen de groene planten

“Nadat ik in 2003 mijn mbo-diploma in Polen behaald had, ben ik naar Nederland vertrokken om te gaan werken. Via een uitzendbureau ging ik aan de slag als productiemedewerker bij Combifleur (nu Evanthia). Uiteindelijk ben ik nu verantwoordelijk voor de opkweek van jong plantmateriaal uit zaad en weefselkweek en het logistieke proces in de kas. Ik vind het erg leuk om in de glastuinbouw te werken omdat je continue met groene planten bezig bent. Elk gewas heeft zo zijn specifieke verzorging nodig zoals temperatuur, luchtvochtigheid, Co2, watergift, en EC”.

Assistent teelt Pools Wojtek

Teeltspecialist

In 9 middagen worden de onderwerpen plantenfysiologie en bemesting behandeld. Natuurlijk is het nog mooier wanneer de cursus in de Nederlandse taal gevolgd kan worden ,maar het taalniveau op vaktechnisch niveau is hier nog niet sterk genoeg voor.

“De meeste informatie was nieuw voor mij, maar daardoor erg nuttig. Omdat de informatie in de Poolse taal werd uitgelegd kon ik het makkelijk volgen. De docente Renata van Holstein heeft veel ervaring. Ik kan alles direct in de praktijk toepassen”.

Toekomst

Wojtek heeft de cursus gevolgd om nog beter zijn functie te kunnen uitoefenen. Hij is van plan om nog een andere cursus te gaan volgen, maar welke precies, dat weet hij nog niet.

11 Poolse medewerkers van verschillende glastuinbouwbedrijven hebben het certificaat assistent teeltspecialist in ontvangst genomen. Op initiatief van Lentiz | Cursus & Consult, Kasgroeit en Glastuinbouw Nederland is deze vaktechnische cursus ontwikkeld.

In deze arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om mensen te interesseren voor de teelt. Heb jij ook een Poolse werknemer waar je meer uit wilt halen? Bekijk ons Poolse cursusaanbod hier.

Assistent teelt Pools
Terug naar het nieuwsoverzicht