bieropleidingen

Lentiz | Cursus & Consult en StiBON Bieropleidingen verlengen samenwerking

Met de start van het nieuwe schooljaar van de enige Nederlandse brouwopleiding hebben StiBON Bieropleidingen BV en Lentiz | Cursus & Consult hun samenwerking voor minimaal twee jaar verlengd. “De brouwopleiding voorziet duidelijk in een behoefte bij brouwerijen in Nederland”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON. “In de afgelopen jaren is de honger naar kennis en vaardigheden alleen maar toegenomen.” “Als onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven de handen ineenslaan, ontstaan lesprogramma’s die naadloos aansluiten bij de praktijk. Deze opleiding is daar een uitstekend voorbeeld van”, stelt Walter de Waal, directeur Lentiz | Cursus & Consult.

De opleiding op MBO-4 niveau bestaat uit een werk- en leertraject waarbij deelnemers een dag per week les volgen en de andere dagen werken in een speciaal leertraject in hun
brouwerij. Naast theorie is er veel ruimte voor gastlessen van praktijkdocenten, excursies en bedrijfsbezoeken om de aansluiting met de bedrijfstak zo nauw mogelijk te houden.

De nieuwe overeenkomst laat ook ruimte voor verdere vormen van samenwerking. “Ook op het gebied van hobbymatig brouwen en modulair onderwijs zien we mogelijkheden om een verdere bijdrage te leveren aan de biercultuur in Nederland” lichten De Waal en Reuchlin toe.

Informatie bieropleiding
Terug naar het nieuwsoverzicht