Cursus & Consult

Stap-budget voor scholing en ontwikkeling

Nieuwe aanvraagperiode: vrijdag 17 maart 2023 om 10:00 uur

Wil je graag een opleiding of training volgen? Omdat je beter wilt worden in wat je nu doet of omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of misschien wil je je wel laten omscholen? Met het STAP-budget kun je elk jaar tot € 1.000,- aan subsidie ontvangen. Zo wordt een opleiding of training volgen voor jou een stuk voordeliger en is de mogelijkheid om je (om) te scholen een stuk dichterbij.

Vraag het STAP-budget aan

De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd. Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Werksituatie. Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Andere subsidies. Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Startdatum opleiding. De periode tussen jouw aanvraag bij het UWV en de start van je opleiding moet minimaal 4 weken (28 dagen) zijn, ook moet de opleiding die je wilt volgen binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd, beginnen.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Schrijf je nu in en ontvang je STAP-aanmeldbewijs op tijd

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid en wordt uitgekeerd door UWV. Verdeeld over het jaar zijn er meerdere aanvraagtermijnen. Het totale beschikbare budget is verdeeld over verschillende aanvraagperiodes. Wanneer het beschikbare budget voor een aanvraagperiode op is, kun je de volgende periode opnieuw een aanvraag doen. Hieronder lees je hoe je je in 3 stappen inschrijft voor een opleiding of training en je vervolgens STAP-budget aanvraagt.

Ons STAP-aanbod