Van KBA naar IPM-KBA

Van KBA naar IPM-KBA

Van KBA naar IPM-KBA. Zoals je wellicht weet vervalt de huidige KBA regeling vanaf 1 januari 2023. Ook al staat er op het pasje dat deze nog langer geldig is.

Wat betekent dit voor jou en je bedrijf? We leggen het hieronder graag aan je uit.

Onlangs hebben we onder onze relaties gevraagd of ze in de toekomst zelf willen blijven werken met rodenticiden om knaagdieren te bestrijden of dat ze ervoor kiezen om dit door een externe ongediertebestrijder te laten doen. Drie kwart van de respondenten gaf aan zelf de bestrijding te willen blijven doen. Vandaar dat wij je goed willen informeren, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Waar moet je aan denken?

Bedrijfscertificering

Als je zelf de bestrijding blijft doen moet het bedrijf:

  1. Worden ingeschreven in het register IPM-KBA bij Bureau erkenningen via KPMB  – KPMB/IPM-Knaagdierbeheersing
  2. Daarnaast moet je het bedrijf jaarlijkse laten certificeren.

Persoonscertificering

Diegene die binnen het bedrijf belast is met de bestrijding van knaagdieren zal een vakbekwaamheidsbewijs IPM-KBA moeten behalen. Dit kan bij ons op twee manieren:

Cursus + examen
Je schrijft je in voor een cursus van 3 uur IPM-KBA, waarna je dezelfde dag examen doet. Het digitale lesmateriaal wordt 14 dagen van tevoren toegestuurd.
Kosten: € 275,- ex. btw (meer informatie en inschrijven)

Zelfstudie + examen
Je schrijft je in voor het examen en krijgt het digitale lesmateriaal voor zelfstudie IPM-KBA 14 dagen van tevoren toegestuurd.
Kosten: € 190,- ex. btw (meer informatie en inschrijven)

Het vakbekwaamheidsbewijs IPM-KBA is 5 jaar geldig en kan worden verlengd door het volgen van in totaal twee bijeenkomsten; 1 x een praktische verlenging en 1 x in het laatste jaar van geldigheid een theoretische verlenging.

Voor meer en duidelijke informatie check ook  https://www.ipm2023.nl

Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) cursus + examen Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) zelfstudiecursus + examen
Terug naar het nieuwsoverzicht