Lentiz| Cursus & Consult - lasopleidingen

Wist je dat je bij Lentiz| Cursus & Consult ook lasopleidingen kunt volgen?

In een interview vertelt Roan Volmer waarom hij lasopleidingen volgt bij Lentiz| Cursus & Consult. Roan is 19 jaar en heeft nu al zijn eigen bedrijf: Volmer Techniek in Numansdorp. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij na zijn vmbo-opleiding metaal al heel veel lasdiploma’s behaald.

Lasser/metaalbewerker

“Ik vind het een prachtig beroep, het is hard werken maar als je een goede naam weet op te bouwen dan word je uiteindelijk ook goed beloond”, vertelt Roan. “Op dit moment word ik fulltime ingehuurd door Boskalis. Een fijne basis, alles wat ik daarnaast aan opdrachten kan aannemen is mooi meegenomen”.

Lentiz| Cursus & Consult - lascursus

NIL-lasopleiding

Wij verzorgen lasopleidingen op verschillende niveaus. In 20 of 25 lessen leiden we je op voor het NIL-diploma. Het diploma is internationaal erkend volgens het IIW (International Institute of Welding) en is in alle landen en voor onbepaalde tijd geldig. Je kunt kiezen uit verschillende opleidingen op het gebied van: tiglassen, booglassen met beklede elektroden en mig/mag lassen. Na de opleiding bent je in staat om de vaardigheden zelfstandig uit te voeren aan de hand van de gebruikelijke tekeningen en werkinstructies.

Lasdisciplines

Roan volgt dit jaar al zijn vierde lasopleiding. Hij is begonnen met Tig lassen en volgt nu de cursus booglassen met beklede elektrode.

“Ik ga met veel plezier elke dinsdagavond naar de cursus, vooral de praktijklessen vind ik erg leuk. De sfeer is top en de instructeur Rene Both is een man met veel praktijkervaring. Dat is  echt een enorm pluspunt. Ik ben ongeveer 2 uur kwijt aan huiswerk maken, dus dat is ook goed te doen. Ik adviseer iedereen om zich te blijven ontwikkelen. Er is volop werk in de sector maar met diploma’s heb je wel een streepje voor. Daarom heb ik ervoor gekozen om cursussen te volgen in verschillende lasdisciplines zodat ik breed inzetbaar ben”

Nieuwsgierig geworden?

Wil je graag leren lassen? Of wil je jouw lastechnieken verbeteren?
Neem dan een kijkje op onze pagina lassen en techniek.

Lentiz| Cursus & Consult - lasopleiding
Terug naar het nieuwsoverzicht