Dalton College

Lancering film ‘Murder on the dancefloor’

Vanwege de coronamaatregelen heeft Lentiz I Dalton & Het Groene Lyceum het jaarlijkse toneelstuk dit keer in een andere vorm gegoten. Er is gekozen voor een alternatieve vertoning van het toneelstuk, een interactieve film welke online gepubliceerd zal worden. De online vertoning is een innovatieve manier om het toneelstuk ‘Murder on the dancefloor’ toch te kunnen tonen aan een groot publiek. Op zaterdag 29 mei om 20.30 uur wordt de film 'Murder on the dancefloor’ online gelanceerd. De film is gratis te bekijken voor iedereen die de website bezoekt.
'Ik ben trots op de leerlingen en studenten die hebben meegedaan en ondanks alle beperkingen van de coronamaatregelen zo hard gerepeteerd hebben.'

Op zaterdag 17 april en zondag 18 april jl. hebben zo’n twintig acteurs en actrices keihard gewerkt om het toneelstuk ‘Murder on the dancefloor’ om te vormen tot een film. Onder leiding van een professionele filmcrew hebben de leerlingen van de toneelgroep een weekend lang opnames gemaakt. Sommige ruimten in de school waren omgetoverd tot een ware filmset.

Op het toneel moet alles in één keer goed uitgevoerd worden. Met filmen heb je iets meer ruimte om een foutje te maken want het kan nog een keer opnieuw. Bij de opnames van het stuk was dit eigenlijk alleen maar nodig omdat de opnameleider en de cameraman andere ideeën kregen over de hoek waaruit gefilmd moest worden. Grote complimenten voor de leerlingen en studenten.

De film is dusdanig in elkaar gezet dat het een interactieve film is voor de kijker. De kijker treedt als het ware in de voetsporen van de FBI en zoekt gaandeweg naar een oplossing. Wie is de moordenaar? Met welk moordwapen is de moord gepleegd? En wat is het motief? Help jij mee zoeken? 

De film zal op zaterdagavond 29 mei om 20.30 uur online gelanceerd worden. Via onderstaande buttons is de film te bekijken en het spelformulier te downloaden.

Terug naar het nieuwsoverzicht