Dalton

Erasmus Plus projecten

Project: Social Inclusion

Dit Erasmus+ project heet voluit ‘The effect of the life of Anne Frank on Social Inclusion Today.’ Dit project is een samenwerking tussen scholen uit Nederland, België, Polen, Portugal en de Anne Frank Stichting. Het project draait om sociale inclusie en het tegengaan van pesten en vooroordelen. Dit gebeurt door andere door workshops van de Anne Frank Stichting op de scholen, maar ook door de rondreizende tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn!’ over het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. In maart 2019 heeft de uitwisseling naar België plaatsgevonden en in mei 2019 is er een bezoek aan Nederland gebracht door de partnerscholen.

Volgend schooljaar staan en nog reizen naar Polen en Portugal op de planning. Voor meer informatie over dit project kun je de projectwebsite bezoeken.

Project: Cultural Heritage

Dit Erasmus+ project heet voluit ‘Living from the past to face the future!’ Dit project is een samenwerking tussen scholen uit Nederland, Griekenland, Polen, Letland en Spanje. Het doel van dit project is dat leerlingen leren over het cultureel erfgoed van de verschillende landen en welke invloed dit culturele erfgoed heeft voor de toekomst voor een land. Hierbij kan gedacht worden aan de Griekse democratie of de Griekse Olympische Spelen. In maart 2019 heeft de inwisseling in Nederland plaatsgevonden met bezoeken aan: Neeltje Jans, Volendam, de Zaanse Schans, het Westland, Rotterdam en Amsterdam. In mei 2019 zijn we met leerlingen afgereisd naar Athene om dat onder meer de Akropolis en het eeuwenoude theater van Epidauros te bezoeken.

Klik hier voor een impressie van alle activiteiten die hebben plaatsgevonden tijdens dit project.

Volgend schooljaar wordt er voor dit project naar Letland, Spanje en Polen afgereisd. Voor meer informatie over dit project kunt u de projectwebsite bezoeken.