MBO LIFE College

Food Innovation Academy (FIA)

FIA

Wil je een opleiding volgen met baanzekerheid en wil je naast lessen op school ook veel leuke opdrachten doen in de praktijk? Kies dan een foodopleiding bij LIFE College met praktijklessen in de Food Innovation Academy (FIA).

De FIA is hét nieuwe expertisecentrum van de voedingsmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Rijnmond. De mbo-opleidingen van Lentiz | LIFE College in de Food Innovation Academy leiden op voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie.

De werkgelegenheid bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is enorm! Omdat er zoveel banen beschikbaar zijn die ingevuld moeten worden, willen deze bedrijven graag dat jij later bij hen komt werken.

Lentiz | LIFE College, Hogeschool Inholland en onderstaande foodbedrijven hebben daarom samen de Food Innovation Academy opgericht. Je kunt kiezen tussen de mbo-opleidingen Food, Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit.

Bezoek onze website voor meer informatie Food Innovation Academy

Het prachtige gebouw van de Food Innovation Acadamy

Food, BOL niveau 1, BOL/BBL niveau 2

Een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk… alle voedingsmiddelen die jij eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Er zit een hele keten van bedrijven achter, waar  voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd. In de opleiding Food leer je van alles over het bereiden en verpakken van voedingsmiddelen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij let je op smaak, hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid. Benieuwd naar deze opleiding?

Lees meer over Food

Voeding & Technologie, BOL/BBL niveau 3 en 4

Alle voedingsmiddelen die in de winkel liggen, worden eerst ontwikkeld, bereid en verpakt in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een high-tech wereld vol innovatie en technologie. In de opleiding Voeding & Technologie leer je van alles over de ontwikkeling en productie van voedingsmiddelen voor nu en in de toekomst. Is dit jouw opleiding?

Lees meer over Voeding & Technologie

Voeding & Kwaliteit, BOL/BBL niveau 4

In de opleiding Voeding & Kwaliteit leer je van alles over de kwaliteit en de verbetering van voeding. Met tests in het laboratorium en op de werkvloer, controleer je de voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Zo zorg je ervoor dat de voedingsmiddelen die wij in de winkel kopen, hygiënisch en veilig zijn geproduceerd.

Lees meer over Voeding & Kwaliteit

Praktische informatie

Food, BOL/BBL niveau 2

Locatie
Tijdens de opleiding krijg je les op twee locaties. De theoretische onderdelen volg je in de theorielokalen op het Lentiz | LIFE College in Schiedam. De praktische onderdelen, zoals onderzoeken en tests, doe je in het gloednieuwe Technologisch centrum en testlab in het gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Werken en leren (BBL)
Ben je praktisch ingesteld en wil je graag werken? Dan kan je de opleidingen ook in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) doen. Je combineert dan 1 dag school met minimaal 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Voordat je met de opleiding start, moet je wel zelf een baan vinden.

Na je mbo-diploma
Start je carrière in de voedingsmiddelenindustrie! Als je klaar bent met een opleiding van de Food Innovation Academy, kan je gemakkelijk een baan vinden. De bedrijven
die zijn aangesloten bij de Food Innovation Academy en andere bedrijven in de voedingsbranche hebben veel werk. Met je diploma Food kan je direct aan de slag als productiemedewerker. Heb je de opleiding Voeding & Technologie gedaan, dan kan je onder andere productontwikkelaar of leidinggevende in de productie worden. Als je klaar bent met de opleiding Voeding & Kwaliteit, kan je aan de slag als foodlaborant, kwaliteitsmedewerker of medewerker voedselveiligheid.

Studeer door binnen de Food Innovation Academy!
Je kunt natuurlijk ook verder studeren. Als je je diploma Food hebt behaald, dan kan je doorstuderen op een hoger niveau binnen het mbo, zoals naar de opleidingen Voeding & Technologie of Voeding & Kwaliteit. Heb je een mbo-niveau 4-diploma (Voeding & Kwaliteit of Voeding & Technologie), dan kan je doorstromen naar een hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Food Commerce and Technology van de Hogeschool Inholland, die ook is aangesloten bij de Food Innovation Academy.

logo's van bedrijven van de FIA