MBO LIFE College

Food Innovation Academy (FIA)

FIA

Wil je een opleiding volgen met baanzekerheid en wil je naast lessen op school ook veel leuke opdrachten doen in de praktijk? Kies dan een foodopleiding bij LIFE College met praktijklessen in de Food Innovation Academy (FIA).

De FIA is hét nieuwe expertisecentrum van de voedingsmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Rijnmond. De mbo-opleidingen van Lentiz | LIFE College in de Food Innovation Academy leiden op voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie.

De werkgelegenheid bij bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie is enorm! Omdat er zoveel banen beschikbaar zijn die ingevuld moeten worden, willen deze bedrijven graag dat jij later bij hen komt werken.

Lentiz | LIFE College, Hogeschool Inholland en onderstaande foodbedrijven hebben daarom samen de Food Innovation Academy opgericht. Je kunt kiezen tussen de mbo-opleidingen Food, Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit.

Bezoek onze website voor meer informatie Food Innovation Academy

Het prachtige gebouw van de Food Innovation Acadamy

Food, BOL niveau 1, BOL/BBL niveau 2

Vind je het leuk om met de bereiding van voeding bezig te zijn? Kies dan voor de opleiding Food in Schiedam!
Alle voedingsmiddelen die jij eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Dat gebeurt allemaal met machines. Denk aan een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk. Natuurlijk wordt er gelet op smaak, hygiëne en kwaliteit. Jij kunt erover meepraten omdat je er straks alles van weet.

Lees meer over Food

Voeding & Technologie & Techniek BOL/BBL niveau 3 en 4

Alle voedingsmiddelen die in de winkel liggen, worden eerst ontwikkeld, bereid en verpakt in de voedingsmiddelenindustrie. Het is een high-tech wereld vol innovatie en technologie. In de opleiding Voeding, Technologie & Techniek leer je van alles over de ontwikkeling en productie van voedingsmiddelen voor nu en in de toekomst. Is dit jouw opleiding?

Lees meer over Voeding, Technologie & Techniek

Wil jij een bijdrage leveren aan de innovatie van voeding en wil je je bezighouden met het duurzaam en verantwoord produceren van voedingsmiddelen? Kies dan voor de opleiding Voeding, Technologie & Techniek. Je word opgeleid voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. De opleiding is samen met internationale bedrijven uit de sector ontwikkeld.

Jij studeert op een supermoderne praktijk locatie waar bedrijven, gemeente en onderwijs samenkomen, bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Hier ben je in het kennis- en innovatiecentrum van de levensmiddelenindustrie van de regio. De theorie, die volg je bj MBO | LIFE College in Schiedam.

Lees meer over Voeding, Kwaliteit & Productontwikkeling

Wil jij een bijdrage leveren aan de innovatie van voeding? En wil je je bezighouden met duurzame en veilige voeding? In de opleiding Voeding, Kwaliteit & Productontwikkeling leer je alles over de kwaliteit en de verbetering van voeding. Je wordt opgeleid voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. De opleiding is samen met internationale bedrijven uit de sector ontwikkeld. Jij studeert op een supermoderne praktijk locatie waar bedrijven, gemeente en onderwijs samenkomen, bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Hier ben je in het kennis- en innovatiecentrum van de levensmiddelenindustrie van de regio. De theorie, die volg je bij MBO | LIFE College in Schiedam.

Praktische informatie

Food, BOL/BBL niveau 2

Locatie
Tijdens de opleiding krijg je les op twee locaties. De theoretische onderdelen volg je in de theorielokalen op het Lentiz | LIFE College in Schiedam. De praktische onderdelen, zoals onderzoeken en tests, doe je in het gloednieuwe Technologisch centrum en testlab in het gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Werken en leren (BBL)
Ben je praktisch ingesteld en wil je graag werken? Dan kan je de opleidingen ook in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) doen. Je combineert dan 1 dag school met minimaal 20 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Voordat je met de opleiding start, moet je wel zelf een baan vinden.

Na je mbo-diploma
Start je carrière in de voedingsmiddelenindustrie! Als je klaar bent met een opleiding van de Food Innovation Academy, kan je gemakkelijk een baan vinden. De bedrijven
die zijn aangesloten bij de Food Innovation Academy en andere bedrijven in de voedingsbranche hebben veel werk. Met je diploma Food kan je direct aan de slag als productiemedewerker. Heb je de opleiding Voeding, Technologie & Techniek gedaan, dan kan je onder andere productontwikkelaar of leidinggevende in de productie worden. Als je klaar bent met de opleiding Voeding, Kwaliteit & Productontwikkeling, kan je aan de slag als foodlaborant, kwaliteitsmedewerker of medewerker voedselveiligheid.

Studeer door binnen de Food Innovation Academy!
Je kunt natuurlijk ook verder studeren. Als je je diploma Food hebt behaald, dan kan je doorstuderen op een hoger niveau binnen het mbo, zoals naar de opleidingen Voeding & Technologie of Voeding & Kwaliteit. Heb je een mbo-niveau 4-diploma (Voeding, Kwaliteit & Productontwikkeling of Voeding, Technologie & Techniek), dan kan je doorstromen naar een hbo-opleiding. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Food Commerce and Technology van de Hogeschool Inholland, die ook is aangesloten bij de Food Innovation Academy.

logo's van bedrijven van de FIA