Hackathon 2022

Hackathon november 2022

Aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven, dat was de insteek van de hackathon die op 14, 15 en 16 november plaatsvond in de moderne labs en proefkeukens van de Food Innovation Academy. Een betere manier om jongeren kennis te laten maken met het mbo-onderwijs en met het werken in de levensmiddelenbranche is er niet.

Een 50-tal jongeren uit het voortgezet onderwijs uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis verdiepte zich drie dagen lang in actuele vraagstukken die spelen in de levensmiddelenbranche. Bedrijven uit de regio leverden hiervoor opdrachten uit de praktijk aan, en waren tijdens de hackathon aanwezig om vragen te beantwoorden. Docenten én studenten van de mbo-opleidingen van Lentiz | LIFE College begeleidden de verschillende werkgroepjes.

Nieuwe manier van leren en innoveren

Rick van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep, is enthousiast: “Bij Lentiz zijn we voortdurend bezig om onze jongeren klaar te stomen voor de toekomst. Wij vinden het belangrijk om niet alleen vakkennis over te brengen, maar ook vaardigheden zoals onderzoekend leren, probleemoplossend denken, samenwerken en presenteren. Dat doen we altijd in samenwerking met bedrijven uit de regio. De hackathon sluit perfect aan bij hoe wij onderwijs willen geven.”

Jongeren komen met eigentijdse ideeën

Het doel van de hackathon is om de innovatiekracht van jongeren in te zetten bij actuele thema’s, en om jongeren kennis te laten maken met een nieuwe, andere manier van leren. Op de laatste dag presenteerden de verschillende teams in een wervelende pitch hun ideeën aan de opdrachtgevers. De jury vanuit het bedrijfsleven koos het team van docent Ilse Koop tot winnaar: Selma Mehmedbegovic, Jinan Hammouch en Nasrin Houtman kwamen met het idee om lekkere snoepjes van kokos te maken, die halal en vegan zijn én minder suiker bevatten.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht