MBO LIFE College

Meer over Internationalisering

Lentiz | mbo LIFE College doet volop mee aan internationaliseringsprojecten! We hebben samenwerkingen met scholen en bedrijven in Italië, Turkije en in Finland.

2021 Italië

Wat doe je als internationaliseringsprojecten op een mbo-school door corona-reisbeperkingen niet door kunnen gaan? Dan organiseer je ze gewoon online! Fatma Guduk, docent Engels, gaf dit schooljaar haar eigen positieve draai aan de coronabeperkingen. Ze begon een online samenwerking met een Italiaanse school (ISIS Deganutti Udine), via “eTwinning”. eTwinning is een platform dat scholen in staat stelt om online samen te werken met buitenlandse scholen in 40 Europese landen. Deze week vond de eindevaluatie met alle studenten plaats. Zij waren allemaal heel enthousiast en vonden het leerzaam en interessant om online kennis te maken met studenten uit Italië.

Project “Getting closer”
Samen met haar Italiaanse collega-docent Alessia Meacci schreef Fatma een project “Getting Closer”. In dit project hebben de mbo-studenten van LIFE College samen met de Italiaanse studenten in kleine groepjes vlogs gemaakt over diverse onderwerpen, zoals bijvoorbeeld cultuur en bezienswaardigheden in hun eigen land. De vlogs werden online samen bekeken en besproken. De voertaal was uiteraard Engels! Doel van het project was om studenten kennis te laten maken met studenten uit een ander Europees land. Dat studenten ook online samen kunnen leren over elkaars land en cultuur, is een meerwaarde voor internationalisering. Docent Fatma is uiteraard trots op de samenwerking: “Internationalisering is een onvergetelijke ervaring voor mbo-studenten. Ik vind het heel mooi dat we ondanks de reisbeperkingen van het afgelopen jaar, onze studenten toch een internationale ervaring hebben meegegeven”. Lentiz | MBO LIFE College is tevreden over het eTwinning project en overweegt om online internationalisering, naast fysieke internationalisering, structureel onderdeel te laten blijven van het internationaliseringsprogramma voor mbo-studenten.

Turkije 2020

In februari 2020 zijn studenten van de mbo-opleiding Voeding & Productie naar Turkije geweest. Zij liepen twee weken stage bij restaurant Antikkapi en Maide in Izmit. Een leerzame en mooie ervaring!

Finland 2020

Een groep van 12 studenten van de mbo-opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College deed in maart 2020 mee aan een internationale kookwedstrijd in Helsinki, Finland! De studenten kookten de sterren van de hemel en streden tegen studenten van andere scholen uit Frankrijk en Finland. Bij het bereiden van de gerechten letten zij niet alleen op de smaak en presentatie van de gerechten, maar ook op de voedingswaarde. Want in de opleiding Food & Lifestyle leren zij hoe zij mensen kunnen begeleiden naar een gezond voedingspatroon!