Internationalisering

Wil je de wereld ontdekken en avonturen beleven buiten je eigen land? Bij Lentiz Life College vinden we buitenlandse ervaringen belangrijk. Het biedt je de kans om nieuwe plaatsen te zien, jezelf te ontdekken, talen te leren, vrienden te maken en de diversiteit van de wereld te begrijpen. Daarom bieden wij buitenlandse stages aan via Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, jeugd en sport. De Erasmus+ beurs dekt een groot deel van de reis- en verblijfskosten. Wat houdt je nog tegen?

Waar gaan we heen?

Business Bootcamp @ Malaga (Spanje) | JongLeren
JongLeren.es biedt een 2-weeks onderwijsprogramma waarbij studenten werken aan verschillende projecten. Studenten van de opleiding Inspecteur Leefomgeving en Handel en Ondernemen hebben gewerkt aan real life opdrachten van lokale ondernemers. Naast het werken aan deze projecten volgen ze gedurende de twee tevens Spaanse taallessen. De studenten worden uitgedaagd om de kennis en vaardigheden die ze hebben te benutten en elkaar aan te jagen de lat zo hoog mogelijk te leggen.

Burgerschap en Loopbaan @ Berlijn (Duitsland) | Clash!
De studenten krijgen tijdens dit project in Berlijn, een breed en globaal beeld van het heden en verleden van de stad. De studenten gaan zich onder andere bezighouden met de problematieken van grote steden zoals diversiteit, dakloosheid, gentrificatie en armoede. Daarnaast zullen ze zich bezig gaan houden met geschiedenis van de DDR, Naziregime en het huidige multiculturele klimaat in de stad. Bij deze thema´s kunnen we aanknopen aan de burgerschapsthema´s. Door het zelfstandig wonen en het daarmee verbonden huishouden en het wegwijs raken in de stad, werken de studenten ook aan hun zelfredzaamheid.

Ontdek de Turkse keuken! @ Izmit (Turkije)| Antikkapi
Ben je een student die gepassioneerd is door voedsel en graag nieuwe culturen wil ontdekken? Dan is deze stagemogelijkheid in Turkije iets voor jou! Tijdens deze twee weken durende stage krijg je de unieke kans om de Turkse keuken te verkennen en de rijke culinaire tradities van Turkije te ervaren, terwijl je ook ondergedompeld wordt in de Turkse cultuur. Naast het werken in de keuken, krijg je ook de mogelijkheid om stage te lopen in de voedselproductie. Dit biedt een uniek perspectief op de voedselindustrie in Turkije, waarbij je meer te weten komt over de productieprocessen en de kwaliteit van lokale ingrediënten. Deze stagemogelijkheid staat open voor alle studenten die een passie hebben voor voedsel en een interesse hebben in de Turkse cultuur, ongeacht welke opleiding je volgt.

Kortom, heb je interesse in internationalisering neem dan zo snel mogelijk contact op met de coördinator internationalisering (Fatma Guduk | fguduk01@lentiz.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

2021 Italië

Wat doe je als internationaliseringsprojecten op een mbo-school door corona-reisbeperkingen niet door kunnen gaan? Dan organiseer je ze gewoon online! Fatma Guduk, docent Engels, gaf dit schooljaar haar eigen positieve draai aan de coronabeperkingen. Ze begon een online samenwerking met een Italiaanse school (ISIS Deganutti Udine), via “eTwinning”. eTwinning is een platform dat scholen in staat stelt om online samen te werken met buitenlandse scholen in 40 Europese landen. Deze week vond de eindevaluatie met alle studenten plaats. Zij waren allemaal heel enthousiast en vonden het leerzaam en interessant om online kennis te maken met studenten uit Italië.

Project “Getting closer”
Samen met haar Italiaanse collega-docent Alessia Meacci schreef Fatma een project “Getting Closer”. In dit project hebben de mbo-studenten van LIFE College samen met de Italiaanse studenten in kleine groepjes vlogs gemaakt over diverse onderwerpen, zoals bijvoorbeeld cultuur en bezienswaardigheden in hun eigen land. De vlogs werden online samen bekeken en besproken. De voertaal was uiteraard Engels! Doel van het project was om studenten kennis te laten maken met studenten uit een ander Europees land. Dat studenten ook online samen kunnen leren over elkaars land en cultuur, is een meerwaarde voor internationalisering. Docent Fatma is uiteraard trots op de samenwerking: “Internationalisering is een onvergetelijke ervaring voor mbo-studenten. Ik vind het heel mooi dat we ondanks de reisbeperkingen van het afgelopen jaar, onze studenten toch een internationale ervaring hebben meegegeven”. Lentiz | MBO LIFE College is tevreden over het eTwinning project en overweegt om online internationalisering, naast fysieke internationalisering, structureel onderdeel te laten blijven van het internationaliseringsprogramma voor mbo-studenten.

Turkije 2020

In februari 2020 zijn studenten van de mbo-opleiding Voeding & Productie naar Turkije geweest. Zij liepen twee weken stage bij restaurant Antikkapi en Maide in Izmit. Een leerzame en mooie ervaring!

Finland 2020

Een groep van 12 studenten van de mbo-opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College deed in maart 2020 mee aan een internationale kookwedstrijd in Helsinki, Finland! De studenten kookten de sterren van de hemel en streden tegen studenten van andere scholen uit Frankrijk en Finland. Bij het bereiden van de gerechten letten zij niet alleen op de smaak en presentatie van de gerechten, maar ook op de voedingswaarde. Want in de opleiding Food & Lifestyle leren zij hoe zij mensen kunnen begeleiden naar een gezond voedingspatroon!