Oud-student Diederik Dolman vertelt

Diederik is vergunningverlener bij het Hoogheemraadschap van Rijnland

‘Droge voeten en Schoon water’. Dat is de missie van het Hoogheemraadschap van Rijnland, waar oud-student Diederik Dolman sinds kort werkzaam is. Diederik is in 2019 afgestudeerd aan de mbo-opleiding Inspecteur Leefomgeving op het LIFE College en nog is nog maar net begonnen als vergunningverlener. Wij vroegen hoe het met hem gaat in zijn nieuwe functie bij het Hoogheemraadschap en blikken samen met hem terug op zijn tijd bij ons op school.

Waarom koos je voor de opleiding Inspecteur Leefomgeving?

“Ik wilde eigenlijk bij de Koninklijke Marechaussée werken.
Ik werd echter afgewezen voor de vooropleiding. Toen ging ik naar de Veiligheidsacademie in Hoogvliet met het doel om bij de politie te gaan. Op mijn school kreeg ik voorlichting over de nieuwe mbo-opleiding Inspecteur Leefomgeving.
Dat vond ik meteen interessant. Toen heb ik me aangemeld.”

Hoe ben je aan je baan bij het Hoogheemraadschap gekomen?

“Via Lentiz | LIFE College. De school heeft goede contacten met verschillende bedrijven, waaronder het Hoogheemraadschap van Rijnland.”

Wat maakt jouw werk en de sector interessant?

Ik vind het mooi om mee te werken aan de toekomst van Nederland. Water is nu al, maar zeker ook in de toekomst, een belangrijk thema. Op het werk vind ik het leuk om met wet- en regelgeving bezig te zijn op kantoor. De kennis daarover heb ik nodig bij het uitschrijven van vergunningen.”

Waarom zouden jongeren voor de opleiding moeten kiezen?

“De opleiding is voor mij de ideale combinatie tussen milieu en wetgeving. Ik ben een idealist en wil graag een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving. Ik ben nu heel blij dat ik destijds die keuze heb gemaakt. Met de opleiding Inspecteur Leefomgeving krijg je een breed beeld van de maatschappij en ben je bezig met de toekomst van Nederland. De opleiding geeft een goede theoretische basis. En wat heel belangrijk is: de stages zijn super leerzaam!”

Ik vind het mooi om mee te werken aan de toekomst van Nederland.

Over het Hoogheemraadschap van Rijnland
‘Droge voeten, schoon water.’ Dat is de slogan van Hoogheemraadschap Rijnland. Het Hoogheemraadschap biedt bescherming tegen de zee en overstromingen. En waar we het water wel graag zien (in sloten, meren en kanalen) regelt het Hoogheemraadschap het zo dat het niet te veel is, niet te weinig en van goede kwaliteit. Voor nu en in de toekomst.

Naar informatie over de opleiding Inspecteur Leefomgeving