MBO Westland
Student Watermanagement

De wereld van water

Hoe zorg je ervoor dat een polder droog blijft? Op welke manier houden we ons water schoon en blijft het gebruiken van water verantwoord? Kunnen we de komende zomer veilig zwemmen in onze meren? Danny van Jole is derdejaarsstudent Watermanagement bij Lentiz|MBO Westland en houdt zich onder andere met deze vragen bezig.

Danny heeft voor de opleiding Watermanagement gekozen, omdat hij altijd al gefascineerd is geweest naar de wereld van het water. Danny: Het mooie van deze opleiding vind ik dat ik iedere dag nieuwe dingen leer. Een heel actueel thema is hoe de klimaatverandering invloed heeft op onze waterveiligheid.
Bij het Hoogheemraadschap van Rijnland heb ik tijdens mijn stage een mooie kans gekregen om praktijkervaring op te doen. Ik stond bij Rijnland letterlijk en figuurlijk in de wereld van het water en heb ervaren hoe een gebied dat onder NAP ligt 24 uur per dag beheerst wordt, zodat onze woonwijken en polders droog blijven. Mijn toekomstdroom is een baan bij het Hoogheemraadschap. Graag wil ik aan jongeren laten zien wat ze bij het Hoogheemraadschap allemaal voor nuttige dingen doen!’

Als je voor Watermanagement kiest, dan zoek je mee naar oplossingen. Voor nu en voor in de toekomst! Heb je ook interesse in de opleiding Watermanagement?
Kijk voor meer informatie op onze website.

Terug naar het nieuwsoverzicht