Eerste onderwijsproject All Climate Greenhouse van start!

Vrijdag 13 september 2019 heeft de kick-off van het eerste onderwijsproject in de All Climate Greenhouse plaatsgevonden. Studenten van de examenklas Horti Technics & Management van Lentiz|MBO Westland gaan de aankomende periode aan de slag in deze bijzondere kas in het World Horti Center te Naaldwijk.

Gedurende het onderwijsproject krijgen de studenten ondersteuning en advies van oa. van der Knaap Groep, Hortilux, Axia en Bom Group. Daarnaast zal Biobest Group mede zorgdragen voor biologische gewasbescherming en Groen Agro Control voor de bemestingsanalyses.

Het unieke van de All Climate Greenhouse is dat het eigenlijk twee kassen zijn: een grote kas als buitenschil met daarin een wat kleinere kas met twee afdelingen. In de buitenste kas kan een (sub)-tropisch klimaat nagebootst worden, waarna in de binnenste kas gekeken kan worden hoe in dat klimaat de teelt van diverse gewassen geoptimaliseerd kan worden.

In samenwerking met de ondersteunende bedrijven is besloten om in de All Climate Greenhouse een landklimaat in de zomer van Roemenië te simuleren. De studenten gaan in het onderwijsproject onderzoek doen naar de groei van tomaten. In de All Climate Greenhouse worden twee strategieën in de afzonderlijke afdelingen gehanteerd. Eén strategie is gericht op productkwaliteit. De andere strategie is gericht op productie hoeveelheid. Dit zal via klimaatinstellingen en gewashandeling nagestreefd worden.

Vernieuwend in dit project is dat zowel mbo- als hbo-studenten in één projectomgeving gaan werken. Het project is een voorbeeld van hoe Lentiz een onderwijsconcept ontwikkelt dat studenten laat leren via praktijkonderzoek gekoppeld aan de theorie. En waarbij partners van het World Horti Center direct betrokken zijn bij de uitvoering van het onderwijs. Samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven maakt betekenisvolle leersituaties mogelijk voor studenten.  Daarmee worden de innovatieve werknemers van de toekomst opgeleid bij Lentiz I MBO Westland.

bedrijven all climate greenhouse
Terug naar het nieuwsoverzicht