MBO Westland

Horti Technics & Management

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. In de opleiding Horti Technics & Management leiden we je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw.
Studenten Hort Technics & Management in de kas

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Horti Technics & Management in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

In de beroeps opleidende leerweg (BOL) ga je voltijds naar school. Het eerste jaar is een basisjaar waarin we bepalen of je in leerjaar 2 doorstroomt naar niveau 3 of 4. Na het behalen van niveau 3 kun je werken of eventueel doorstromen naar mbo-niveau 4. De opleidingen op niveau 3 en 4 duren drie jaar. Na het behalen van niveau 4 kun je doorstromen naar het hbo.

Je wordt opgeleid tot…

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, crebonummer 25534) of vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3, crebonummer 25536).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op niveau 3 kun je werken als (assistent-) bedrijfsleider of meewerkend voorman in de tuinbouw. Met een diploma op niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer, accountmanager of bedrijfsleider in tuinbouw gerelateerde bedrijven in het binnenland en het buitenland. Je kunt ook een eigen bedrijf starten of ervoor kiezen om door te studeren aan het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de glastuinbouw van belang zijn. Van teelttechnieken tot ondernemen en van plant tot consument. Je leert hoe je de groeiomstandigheden van planten kunt optimaliseren, zodat de producten van grote kwaliteit zijn en er duurzaam wordt geteeld. Hierbij is zowel moderne teeltechnologie (ICT) en bedrijfseconomie van belang.

Wat doe je in de les?

Heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsdiploma Havo 3-4? Houd je van afwisselend werk, ben je ook praktisch ingesteld en wil je werken in een internationale dynamische branche? Dan is Horti Technics & Management de opleiding voor jou!

Vakken tijdens deze opleiding

  • Klimaatbeheersing en technologie
  • Marketing
  • Plantfysiologie
  • Rekenen
  • Financieel management
  • Fertigatie en groeimedia
  • Geïntegreerde gewasbescherming
  • Veredelen en vermeerderen
  • Stages & excursies
  • Onderzoekend leren