Horti Technics & Management

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. In de opleiding Horti Technics & Management leiden we je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager of bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouwketen.

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Horti Technics & Management in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Direct inschrijven

Rick: "De kansen liggen hier voor het oprapen"

Lees verder

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding Horti Technics & Management is een opleiding op mbo-niveau 4. De opleiding duurt drie jaar en bieden we aan in de beroepsopleidende leerweg (BOL). In de BOL ga je voltijds naar school met stage. Wij streven ernaar om alle studenten op niveau 4 te laten afstuderen.

 

Je wordt opgeleid tot…

Vakexpert teelt en groene technologie (niveau 4, opleidingscode 25534) of vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3, opleidingscode 25536).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Met een diploma op niveau 4 kun je aan de slag als teeltspecialist, ondernemer, accountmanager of bedrijfsleider in tuinbouwgerelateerde bedrijven in binnen- en buitenland. Je kunt ook een eigen bedrijf starten of ervoor kiezen om door te studeren aan het hbo.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je houdt je bezig met alle aspecten die in de glastuinbouw van belang zijn. Van teelttechnieken tot ondernemen en van plant tot consument. Je leert hoe je de groeiomstandigheden van planten kunt
optimaliseren, zodat de producten van grote kwaliteit zijn en er duurzaam wordt geteeld. Hierbij is zowel moderne teeltechnologie (ICT) als bedrijfseconomie van belang. Tijdens de lessen staat onderzoekend leren centraal en wordt er veel samengewerkt met het bedrijfsleven. Je gaat veelvuldig op excursie naar tuinbouw
(gerelateerde) bedrijven, volgt gastcolleges en er zijn (internationale) stages. Het lesaanbod van de
opleiding Horti Technics & Management sluit aan bij de laatste innovaties binnen het vakgebied.

Wat doe je in de les?

Heb je een vmbo-diploma BB, KL, GL of TL of een overgangsbewijs havo 3-4? Houd je van afwisselend werk, ben je ook praktisch ingesteld en wil je werken in een internationale dynamische branche? Dan is Horti Technics & Management de opleiding voor jou!

Tijdens onze opleiding heb je de mogelijkheid om de certificaten ‘uitvoeren gewasbescherming’ en ‘bedrijfsvoeren gewasbescherming’ te behalen.

Vakken tijdens deze opleiding

  • Klimaatbeheersing en technologie
  • Marketing
  • Plantfysiologie
  • Rekenen
  • Financieel management
  • Fertigatie en groeimedia
  • Geïntegreerde gewasbescherming
  • Veredelen en vermeerderen
  • Stages & excursies
  • Onderzoekend leren