MBO Westland

Manon van Spronsen, 24 jaar

‘Op het vmbo kreeg ik onder andere het vak Bloem. Dit vond ik erg leuk om te doen. Daarnaast ben ik tussen de bloemen opgegroeid. De stap naar de mbo-opleiding Lentiz| Bloem & Design was voor mij dan ook een goede en logische keuze. Ik heb in eerste instantie mijn niveau 2 diploma behaald. Ik vond echter dat ik nog niet uitgeleerd was en ben toen Bloem & Design niveau 4 gaan volgen. Dit was soms best lastig, maar met veel inzet en goede begeleiding vanuit school heb ik mijn diploma behaald. Mijn motto was: ‘je wilt wat, dus dan moet je er ook wat voor doen!’.
Na mijn diploma ben ik eerst aan het werk gegaan op de veiling en daarna bij een kwekerij als verkoopster. Bij deze baan werkte ik veelal op kantoor; ik miste het persoonlijke contact met de klant. Ik werk nu dan ook in de winkel van Dillewijn/Zwapak. Wij leveren o.a. verpakkingen aan bloemisten. Ik heb hier veel contact met klanten en informeer hen onder meer over al onze producten.

De opleiding Bloem & Design paste goed bij mij. Ik kon hier mijn creativiteit kwijt. Behalve dat ik van alles over het bloemvak heb geleerd, heb ik mij hier ook verder ontwikkeld op het gebied van plannen en het schrijven van een ondernemingsplan. Ik raad huidige leerlingen aan om goed om zich heen te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn en (digitale) open dagen te bezoeken. Er zijn zoveel opties!

Lees meer verhalen van oud-studenten