Martijn Voorwinden, 22 jaar

‘Ik wilde altijd iets met planten gaan doen. Vroeger dacht ik: ik word boswachter of hovenier. Toen ik 13 jaar was, had ik een bijbaantje bij een tuinder. Ik had het hier erg naar mijn zin. Mede door de goede verhalen die ik daar had gehoord, ben ik naar een open dag gegaan van de opleiding Horti Technics & Management. Ik voelde mij hier erg welkom en werd enthousiast over de opleiding.

Het leukste en leerzaamste van Horti Technics & Management vind ik dat er veel gewerkt wordt met èn in de praktijk. Op school leer je de basis, op de bedrijven krijg je verdieping. Tijdens de opleiding gingen we veelvuldig op bedrijfsbezoek, kregen gastlessen (op locatie) en werkten zowel in het binnen- als buitenland aan projecten. Ik heb bijvoorbeeld 3 weken in Oostenrijk een cursus gevolgd over biologische landbouw en 20 weken in Portugal stage gelopen. Dit leren in de praktijk vind ik echt een pré en geeft mij veel voordeel tijdens mijn huidige opleiding.

Ik zit nu in het 4e jaar van  Tuinbouw en Agribusiness (Teelttechniek & Veredeling) bij Inholland Delft. De overgang van het mbo naar het hbo is mij goed bevallen. Een vak als Scheikunde vond ik in het begin best lastig, maar de plantgerelateerde vakken gingen mij goed af door de kennis die ik al op het mbo had opgedaan. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Sygneta Flowers. Als ik mijn hbo-diploma heb behaald,  zie ik mijzelf werken als adviseur teelt-/gewasbescherming of teeltverantwoordelijke. Het liefst in de sierteelt, want bloeiende producten vind ik het mooist!‘

Lees meer verhalen van oud-studenten