Student Watermanagement loopt stage op afstand

Tijdens deze crisis hebben ook onze studenten die stage lopen te maken met bijzondere omstandigheden en moeten ze schakelen binnen hun werkzaamheden voor de opdracht. Hoe gaan zij om met de situatie en wat speelt er bij hen? Rick, student Watermanagement, loopt stage bij de afdeling water van de gemeente Rotterdam.

Waar ben je momenteel mee bezig?
Ik ben voor mijn afstudeeropdracht bezig met het maken van een werkplan voor de afkoppeling. Je moet dan een plan van aanpak aanleveren en een klein ontwerp van hoe het eruit gaat komen te zien. Daarnaast ben ik ook bezig met het maken van een presentatie als eindopdracht voor school. Hierin presenteer je jouw bevindingen over de stage en de opdracht uiteraard.

Hoe is het contact met je begeleider?
Met mijn begeleider vanuit de gemeente is het contact erg goed. We hebben wekelijks een MS Teams gesprek over de gang van zaken. Ook is hij vrijwel elke dag bereikbaar in het geval ik tegen eventuele problemen aanloop. Dat vind ik wel erg prettig.

Wat betreft school gaat het ook goed. We hebben geen terugkommomenten meer, niet vanwege de crisis, maar omdat ik officieel 5 dagen in de week stageloop. Ik heb nu elke week een gesprek met mijn 2 mentoren om te praten over de stage en eventuele problemen die ik tegenkom. Zij kunnen me dan helpen.

'Ik probeer er gewoon een zo’n mooi mogelijke opdracht van te maken.'

Hoe ziet jouw thuissituatie eruit tijdens de stage?
Ik woon nog thuis en heb mijn eigen kamer, dus hier kan ik prima werken. Ik heb een bureau en werk dan gewoon op mijn eigen laptop. In het begin had ik er nog wel moeite mee. Dit had ook te maken met dat ik niet in de thuiswerkomgeving kon. Dan ben je nogal beperkt in wat je kunt betekenen voor iedereen. Je merkt ook wel dat je nu erg gebonden bent aan je opdracht. Aals je op kantoor werkt dan kun je nog weleens makkelijk iemand ondersteunen in werkzaamheden. Dat is nu toch lastiger.

Tijdens de coronacrisis kunnen we veel niet doen. Wat mis jij het meeste, buiten je stage om?
Voetbal. Normaal gesproken ben ik 4 keer in de week bezig met voetbal. Je merkt dat je dat nu heel erg mist, vooral om je energie ergens in te stoppen. Ik ga dan wel 3 keer in de week hardlopen om in ieder geval fit te blijven en energie kwijt te raken. Ook hebben we een hond thuis, dus met het lekkere weer is het dan wel fijn om even buiten te zijn.

Daarnaast vind ik het jammer dat je je vrienden minder ziet en ik mis uiteraard het stappen op de zaterdagavond.

Heb jij nog tips voor je medestagiairs?
Doe je best tijdens je stage. Het stagelopen is lastig genoeg en nu je ook alleen thuis moet werken, wordt het er niet gemakkelijker op. Ik probeer er gewoon een zo’n mooi mogelijke opdracht van te maken.

Terug naar het nieuwsoverzicht