MBO Westland

Telen zonder zonlicht en gebruik van bodem.

Tweedejaarsstudent Lentiz | Horti Technics & Management, Joost van Leeuwen, loopt deze periode stage bij Infinite Acres. Infinite Acres bouwt vertical farms en biedt ondersteuning bij indoor telen. Het systeem dat zij hebben ontwikkeld houdt in dat je teelt zonder zonlicht en zonder gebruik van bodem.

Joost: ‘Ik loop sinds december 3 dagen in de week stage bij Infinite Acres. Mijn vorige stage was bij Vreugdenhil Young Plants, dus dit is wel iets heel anders. Via mijn docent ben ik bij Infinite Acres terecht gekomen en ik vind het heel interessant wat ze doen. Tijdens mijn stage loop ik mee met het ‘groene team’ van Infinite Acres. We doen verschillende proeven met planten, voornamelijk bladgewassen, in de klimaatcellen. Hierdoor kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om te telen in gebieden waar het klimaat eigenlijk niet geschikt is voor tuinbouw. Er wordt veel samengewerkt met Amerika, maar bijvoorbeeld ook met het Midden-Oosten.
Ik leer tijdens mijn stage veel over nieuwe technieken en over bijvoorbeeld de functie van licht. Het is leuk en leerzaam om te zien dat er naast de normale manier van telen ook andere mogelijkheden zijn.’

Terug naar het nieuwsoverzicht