MBO Westland

“Ik kan hier mijn creativiteit helemaal kwijt”

Meer weten?

Lees hier verder

Mirella van der Meer, 1e jaars Bloem & Design

‘Toen ik van de Mavo afkwam, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde. Wat ik wél wist, was dat ik het altijd heel leuk vond om samen met mijn opa bloemstukken te maken. Ik ben toen eerst eens een paar dagen gaan meelopen in een bloemenwinkel. Dat beviel goed en zo kwam ik voor een passende opleiding bij MBO Westland terecht. De school en de docenten vond ik meteen super leuk. Dus heb ik me ingeschreven.

Daar heb ik geen spijt van. Ik leer hier veel en ik kan er mijn creativiteit helemaal kwijt. En wat ik ook heel fijn vind, is dat je als volwassene behandeld wordt. Je hebt je eigen verantwoordelijkheden, maakt zelf keuzes en regelt je eigen planning. Al word je bij alles ook heel goed begeleid en sta je er nooit alleen voor. Ook niet als het even niet lukt om ergens iets van te maken. De docenten helpen je net zo lang tot je het wél kunt.

Bijzonder

Je bent hier vaak lekker met je handen bezig en we maken mooie dingen. Heel leuk om te zien is dat we altijd allemaal dezelfde opdracht krijgen, maar dat het resultaat steeds bij iedereen anders is. We hebben dus kennelijk allemaal zo onze eigen ideeën en inspiratie. Dat maakt het heel bijzonder.

Huizen mooi maken

De opleiding duurt 3 jaar. Ik sta dus nog pas aan het begin. Moeilijk om nu al te zeggen welke kant ik later op wil. Ik ben gek op bloemen en werk er graag mee. Mensen brengen er geur en kleur mee in hun huis. Maar design en interieurstyling spreken me ook aan. Daar moet ik me alleen nog wat verder in verdiepen. Maar ik vind het hoe dan ook echt leuk om met trends bezig te zijn en huizen mooi te helpen maken…’