“Dit is tot nu toe de beste keuze uit mijn schoolcarrière”

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie en aanmelden!

Max Schellevis, 3e jaars Watermanagement

Max volgt de opleiding Watermanagement bij MBO Westland in Naaldwijk. Hij komt uit Heiloo en rijdt elke dag – als er geen files zijn – meer dan een uur heen, en dus ook weer terug. “Ik heb een bijbaantje genomen om een autootje te kunnen betalen”, vertelt hij. “Want dit is tot nu toe de beste keuze uit mijn schoolcarrière.

Na VMBO en een aantal jaren HAVO, zocht ik een opleiding tussen natuur en techniek in. Ik hou van klussen in huis of aan mijn auto. Maar ook tuinieren, wandelen en sporten in de buitenlucht vind ik leuk. Na een flinke zoektocht op het internet kwam ik uit op Watermanagement.”

Onderwerpen die ertoe doen

Het fijne van deze opleiding is dat echt alles wat je doet gericht is op het vak. Of we nu teksten maken of rekenen, de opdracht staat altijd in de context van echte praktijkcases. We hebben het in de lessen over ‘klimaatverandering’, ‘de zeespiegelstijging’ en ‘verzilting van de kustgebieden’. Onderwerpen die ertoe doen voor onze toekomst. De docenten zijn heel betrokken, en gaan ook gerust in hun vrije tijd met je zitten om nog even door te praten.”

Ik ben veel buiten. Bijvoorbeeld om met een gps landmetingen verrichten. Voor het examen gingen we met de hele klas twee dagen lang beschoeiingen zetten aan beide zijden van een sloot. Wegafzettingen regelen, damplanken in de grond slaan, elkaars werk controleren en overnemen … alles moesten we zelf doen. Ik vond het meer een schoolreisje dan een examen. Mijn stage doe ik nu bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Harstikke leerzaam en gelukkig wat dichter bij huis.

De opleiding is heel divers en betreft zowel ecologie als civiele technieken. Je kunt hiermee heel veel kanten op. Hou je van natuur en ben je een beetje technisch zoals ik, dan kan ik deze opleiding zeker aanbevelen!”