New LIFE

New LIFE is een afdeling van Lentiz | LIFE College, speciaal voor jongeren die door persoonlijke omstandigheden geen startkwalificatie (diploma havo of mbo niveau 2) hebben behaald. Het team van New LIFE is gespecialiseerd in maatwerktrajecten. We geven je de aandacht en steun die je nodig hebt om je problemen aan te pakken en je mbo-niveau 2 diploma (eventueel versneld) te behalen. Je krijgt je leven weer op de rails en je kunt je richten op jouw toekomst. Je haalt het beste uit jezelf!
Studente New LIFE achter pc

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor 
de opleiding New LIFE. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Zeker weten waar deze opleiding 
om draait? Kom een dagje proefstuderen!

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

De opleiding New LIFE is een opleiding op niveau 2.

Waar word je voor opgeleid?

Verkoper groene detailhandel (niveau 2, crebonummer 25167).

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na je diploma?

Al tijdens je opleiding oriënteer je je zo breed mogelijk op wat na New LIFE voor jou het best passende traject is. Als je de opleiding bij New LIFE hebt afgerond, sta je sterker in je schoenen. Je bent je problemen de baas én je hebt een mbo niveau 2 diploma “Verkoper” op zak. Je kunt gaan werken als verkoper in een winkel of kunt – als dat voor jou haalbaar is – verder studeren aan een reguliere mbo-opleiding op niveau 3. Bijvoorbeeld de mbo-opleiding Handel & Ondernemen niveau 3 op het LIFE College.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

New LIFE biedt maatwerktrajecten. Gemiddeld duurt een traject 40 weken. Dat is ongeveer één schooljaar. Maar er is een mogelijkheid om te versnellen als je dat aankunt. Je start op school met lessen en begeleiding. Na ongeveer 10 weken  ga je stagelopen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Je gaat dan drie dagen naar school en loopt twee dagen stage in de groene detailhandel. Dat is bijvoorbeeld een winkel met verse etenswaren, een dierenwinkel, een tuincentrum, een traiteur of een supermarkt. Wij helpen je bij het zoeken van een stageplaats die bij je past.

Wat doe je in de les?

Je wordt op school begeleid door een coach, je docenten en medewerkers van ons “Zorg Doe Team”. Zij leren je hoe je kunt omgaan met je problemen. Je werkt ook aan je sociale vaardigheden. Op school krijg je verschillende vakken en ga je tegelijkertijd aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, leerdoelen en hulpvragen. We begeleiden en ondersteunen je daarin. Tegen het einde van het traject krijg je examentraining en word je klaargestoomd voor je examens.

Vakken tijdens deze opleiding

Tijdens de opleiding leer je van alles over handel en ondernemen in een bedrijf of winkel. Je krijgt onder andere de volgende vakken:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Engels
  • Ondernemend gedrag

Deze opleiding volg je aan:

LIFE College

Lentiz | LIFE College is een school voor vmbo, mavo én mbo. LIFE College is anders dan alle andere scholen. Bij ons op school draait het om het talent van de leerlingen. Wij laten leerlingen ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij leuk vinden, in een veilige leeromgeving. Leerlingen kunnen na het vmbo doorstromen naar ons mbo in hetzelfde schoolgebouw.

Alles over LIFE College