Wet natuurbescherming niveau 2

Werk je buiten in de natuur als opzichter, uitvoerder of toezichthouder en heb je te maken met beschermde diersoorten? Met het behalen van de cursus Wet natuurbescherming niveau 2 krijg je inzicht in de te nemen maatregelen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden die de (beschermde) Flora & Fauna kunnen verstoren.

Kortom, schrijf je nu in en pas de geleerde theorie direct toe in jouw praktijk!

Let op: Vanaf 1 januari 2024 verandert de regelgeving rondom de Wet Natuurbescherming vanuit het AOC keurmerk. Dit heeft gevolgen voor de inhoud en kosten. 

Opleidingsadvies Offerte aanvragen

Resultaat

In deze cursus wordt gewerkt met de gedragscodes uit bestendig beheer openbare ruimte, natuur- en bosbeheer en het waterschap. Met het behalen van de cursus Wet natuurbescherming, gedragscode flora & fauna niveau 2 toon je aan dat je kennis hebt genomen van de gedragscode waardoor je weet hoe je zorgvuldig moet handelen. En tevens hoe je schade aan de flora & fauna kunt voorkomen tijdens het werk en kun je een werkinstructie maken voor de uitvoerende collega’s.

Aanpak

De cursus wordt afgesloten met een examen (meerkeuzevragen) en het uitwerken van een praktische casus. Bij voldoende resultaat ontvang je een landelijk erkend certificaat van AOC Keurmerk dat vijf jaar geldig is.

Meld je aan voor de hercertificering voordat je certificaat verloopt.

Wet natuurbescherming niveau 2

Wet natuurbescherming niveau 2

Starten met deze cursus?

Offerte aanvragen

Inhoud

In deze tweedaagse cursus wordt gewerkt met de gedragscodes uit bestendig beheer openbare ruimte, natuur- en bosbeheer en het waterschap.

Onderwerpen:

  • Basiskennis wet natuurbescherming, ontheffingen, vrijstellingen en gedragscodes;
  • Zorgplicht en zorgvuldig handelen met voorzorgsmaatregelen;
  • Beschermde planten en dieren met vaste rust- en voortplantingsplaatsen;
  • Jaarrond beschermde nesten;
  • Omgaan met calamiteiten, communicatie en werkproces;
  • Wat te doen bij overtreding en contact met handhavers;
  • Naast de algemene kennis worden ook handvatten aangereikt waarmee concrete werkinstructies en planningen kunnen worden opgesteld die vervolgens aangereikt kunnen worden aan uitvoerende collega’s;
  • Diverse casussen;
  • Examentraining.

Wie volgen deze cursus?

Deze cursus is bedoeld voor opzichters, uitvoerders of toezichthouders die werkzaam zijn in de groenvoorziening, het natuurbeheer, bosbeheer en/of waterbeheer.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Intresse? Interesse? Doe dan een

Aanvraag Incompany offerte

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor deze cursus.

Kosten

€525,00 excl. 21% btw (incl. lesmateriaal en één examenmoment).
(De cursus start bij minimaal 6 deelnemers)

Cursusduur

2 dagdelen van 6 uur (inclusief examen).