Cursus & Consult

Opleiding bierbrouwen (niveau 4)

De opleiding bierbrouwen (vak expert voeding en  technologie) is bedoeld voor bierbrouwers (en medewerkers), bij erkende leerbedrijven, die het bierproces van grondstof tot eindproduct beter en met kennis van zaken wil leren beheersen.
De opleiding bierbrouwen wordt in samenwerking met Stibon en Craft sinds september 2017 aangeboden. In de opleiding komen alle onderdelen van het bierproces aan de orde. Daar bovenop komen bovendien een aantal verrijkingsmodules die nauw aansluiten op het brede werkterrein van de bierbrouwer. Tijdens de opleiding wordt voor specifieke thema’s uit de vakken/onderwerpen gebruik gemaakt van gastsprekers en excursies.

Wil je meer cursussen bekijken over voeding? Bekijk dan ons cursusaanbod.

bier-brouwen

Opleiding bierbrouwen (niveau 4)

Voor meer informatie

Inhoud

  • Beroepsgericht:
    • Veiligheid
    • Hygiëne (microbiologie, reiniging & desinfectie, voedselveiligheid & haccp)
    • Basiskennis voeding
    • Brouwproces (proceskunde, logistiek)
    • Sleutelvaardigheden en onderhoud
    • Communicatie
  • Nederlandse taal, rekenen (3f)
  • Engels
  • Loopbaan & Burgerschap
  • Keuzedelen

Voorkennis

Minimaal MBO niveau 3 of vergelijkbaar werk- en denkniveau

Kosten

€ 2000,- per deelnemer (per jaar).

 

Cursusduur

De opleiding duurt 2 jaar. En bestaat jaarlijks uit 200 uur les (ca. 35 lesdagen) en minimaal 650 uur beroepspraktijkvorming.