Opleiding bierbrouwen (niveau 4)
De opleiding bierbrouwen (vak expert voeding en technologie) is bedoeld voor bierbrouwers (en medewerkers), bij erkende leerbedrijven, die het bierproces van grondstof tot eindproduct beter en met kennis van zaken wil leren beheersen.
De opleiding bierbrouwen wordt in samenwerking met Stibon en Craft sinds september 2017 aangeboden. In de opleiding komen alle onderdelen van het bierproces aan de orde. Daar bovenop komen bovendien een aantal verrijkingsmodules die nauw aansluiten op het brede werkterrein van de bierbrouwer. Tijdens de opleiding wordt voor specifieke thema’s uit de vakken/onderwerpen gebruik gemaakt van gastsprekers en excursies.
Wil je meer cursussen bekijken over voeding? Bekijk dan ons cursusaanbod.

Opleiding bierbrouwen (niveau 4)
Voor meer informatieInhoud
- Beroepsgericht:
- Veiligheid
- Hygiëne (microbiologie, reiniging & desinfectie, voedselveiligheid & haccp)
- Basiskennis voeding
- Brouwproces (proceskunde, logistiek)
- Sleutelvaardigheden en onderhoud
- Communicatie
- Nederlandse taal, rekenen (3f)
- Engels
- Loopbaan & Burgerschap
- Keuzedelen
Voorkennis
Minimaal MBO niveau 3 of vergelijkbaar werk- en denkniveau
Kosten
€ 2000,- per deelnemer (per jaar).
Cursusduur
De opleiding duurt 2 jaar. En bestaat jaarlijks uit 200 uur les (ca. 35 lesdagen) en minimaal 650 uur beroepspraktijkvorming.