Teeltspecialist Gevorderd

Hou jij je bezig met de teelt en wil je graag een verdieping op onderwerpen als klimaat, watergift en verzorging om zodoende te worden voorbereid om aan de knoppen te zitten? Kies dan voor deze opleiding! Je leert o.a. meer over de hormonenbalans, luchtkwaliteit, het nieuwe telen, want er is zoveel meer om jouw kennis over het aansturen van de plantengroei uit te breiden. Zo word jij die Teeltspecialist, waar zoveel kwekers en veredelaars naar op zoek zijn!
 
Wist je dat 50% van onze deelnemers na Teeltspecialist Assistent deze Gevorderde opleiding volgt?

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Jouw resultaat

Je kennis over het aansturen van de plantengroei wordt uitgebreid door dieper in te gaan op onderwerpen als; waterhuishouding, verdamping en fotosynthese, invloed van licht/belichten, hormonenbalans, luchtkwaliteit en CO2, temperatuur en het regelen op VPD, het nieuwe telen (HNT, plantbalans), zaadkieming, mollierdiagram, vegetatieve en generatieve balans en sturingsmogelijkheden, gewasregistraties, uiterlijke kenmerken van planten en ze daarop beoordelen en toelichting nieuwste klimaatregelaars. Hiermee kan je de belangrijke ‘waarom’ vragen makkelijker beantwoorden, zoals:

 • hoe groot is de waterbehoefte van een plant om de watergift hier goed op af te stemmen
 • je kunt de belichtingscapaciteit berekenen en een goed lichtplan maken
 • je begrijpt beter wat de klimaat invloeden zijn op de groei van de plant en hiermee kan je klimaat instellingen bewust inzetten
 • je kunt een voedingsoplossing aanpassen op basis van een analyse verslag
 • je kunt het nieuwe telen inzetten in een duurzamere en optimalere teeltsturing
 • je begrijpt de invloed van de vele hormonen in een plant om de plantengroei te sturen zoals jij dat wilt

Aanpak

In deze cursus wordt de theorie op een praktische manier bekeken. Ook is er ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen. Onze trainers zijn ook mensen uit de praktijk en zij vertellen je graag de ins & outs binnen de (glas)tuinbouw en de nieuwste ontwikkelingen. Zij leren je graag de verdiepingskennis die een gevorderde Teeltspecialist hoort te weten. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

cursus-teeltspecialist-gevorderd

Teeltspecialist Gevorderd

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Deze cursus (gericht op MBO niveau 4 werk- en denkniveau) heeft een goede combinatie van theorielessen en praktische invulling:

 • 6 avonden gewasbescherming B (licentie 2)
 • 4 avonden plantfysiologie B (water, licht en hormonen)
 • 8 avonden plantfysiologie C & D (klimaatregeling, HNT, plantbalansen en planten beoordelen)
 • 5 avonden bemesting B

Tijdens de cursus nodigen we gastsprekers van klimaatregelaars en meststoffenleveranciers, uit om vanuit hun vakspecialisme op een praktische manier jouw kennis te vergroten. Hierbij vragen we de deelnemers om zelf foto’s, video’s of levend materiaal mee te nemen. Zo creëer jij je eigen praktijkcase samen met deze vakspecialisten!

Wie volgen deze cursus?

Assistent Teeltspecialisten en bedrijfsleiders van kwekerijen en veredelingsbedrijven, die hun kennis willen vergroten en verdiepen. Goed om te weten: deze cursus is een opstap naar de vervolgcursus van Teeltspecialist Expert bij In Holland.

Wist je dat deze cursus ook bij jou op het bedrijf gegeven kan worden? Met meerdere medewerkers. Interesse? Doe dan een

Incompany offerte aanvraag

Voorkennis

 • assistent teeltspecialist of een vergelijkbaar niveau
 • Nederlands taalvaardig in woord en geschrift
 • in het bezit van spuitlicentie 1 (of bereid die tijdens de opleiding te behalen)
 • ben je al in het bezit van Spuitlicentie licentie 2? Dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel. Geef dit bij ‘Opmerking’ aan bij jouw online inschrijving.

Kosten

€2.935,- excl. 21% btw
Dit is een door de Kasgroeit erkende opleiding met Colland subsidie.

Cursusduur

23 dagdelen (donderdagavond), wekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) start in week 37 en eindigt rond week 14