Medewerker groen en cultuurtechniek

Omscholen tot hovenier? Volg de VHG-branche opleiding

Karin Wolvenne maakt de overstap van apothekersassistente naar de groene sector. Ze volgt de opleiding van de VHG-opleiding vakbekwaam hovenier. Ambitie en enthousiasme is natuurlijk belangrijk in het vak maar je moet ook beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Ben jij een groenliefhebber? Heb je een kantoorbaan maar wil je liever buiten aan het werk zijn? Tijdens de opleiding leer je alles wat nodig is om het hoveniersvak uit te oefenen.

Zij-instromer Karin

Karin Wolvenne (47 jaar) is een enthousiaste deelnemer die de avondopleiding vakbekwaam hovenier in Barendrecht volgt. Ze zit in het derde jaar en is zo enthousiast dat ze zelfs voor beide uitstroom specialisaties heeft gekozen: aanleg/onderhoud en tuintekenen. Ze is een echte zij-instromer zoals dat zo mooi heet. Een aantal jaar geleden werd haar eigen tuin aangelegd en kreeg ze echt interesse voor het groen. Ze wilde meer leren over tuinieren en startte met een LOI-cursus. “Dit was een prima cursus om te ontdekken wat ik nou precies wilde”, vertelt Karin.

Lentiz cursus en consult - omscholen tot hovenier

Vakbekwaam hovenier

“Ik wil hovenier worden en dat word je nu eenmaal niet met behulp van een boek. Dat leer je door te doen en door les te krijgen van vakdocenten. In de zoektocht naar een oplossing voor mijn studiewens kwam ik bij de VHG terecht. De VHG-opleiding past perfect bij mij. Het grote voordeel van de avondopleiding van Lentiz| Cursus & Consult is dat de medecursisten allemaal gemotiveerde volwassenen zijn. Je komt om iets te leren en als dat samen kan is dat alleen maar leuk. Vooral het onderdeel plantenkennis vind ik erg interessant en leuk!”

Leven lang leren

Karin hoopt in juni haar VHG-diploma op zak te hebben. Ze heeft nog veel meer ambities binnen dit mooie vak. Ze wil misschien na de opleiding vakbekwaam hovenier de studie tot ecologisch tuinontwerper gaan volgen.
De hoveniers sector zit te springen om goed opgeleide mensen. Ben je benieuwd of een groene opleiding iets voor jou is? Kom dan een kijkje nemen op de informatieavond en laat je inspireren door onze vakdocenten.

Terug naar het nieuwsoverzicht