Hovenier

Naast de opleiding hovenier biedt Lentiz | Cursus & Consult diverse opleidingen, cursussen en trainingen aan voor de groen professional.

In het groen is steeds meer te doen, ook in een tijd dat het in veel sectoren helemaal niet zo goed gaat! Sterker nog, groen is hipper en hotter dan ooit. Wonen, werken, leven, alles moet duurzamer en dat biedt naast kansen, ook uitdagingen voor de groensector.

Vak gerelateerde cursussen

Naast ons “standaard” cursusaanbod van o.a. veiligheidscursussen, wet natuurbescherming en diverse hoveniersopleidingen voor volwassenen (mbo- en branche opleidingen), bieden we ook vak gerelateerde trainingen aan. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied is belangrijk maar die kennis ook in de praktijk toe kunnen passen is wat wij je leren. Nu de maatschappij roept om verduurzaming en meer groen is het belangrijker dan ooit om bij te blijven in je vak.

Cursussen

Opleidingen

BBL opleidingen

GroenVision

Lentiz cursus en consult - omscholen tot hovenier
Het grote voordeel van de avondopleiding hovenier (VHG) is dat alle medecursisten gemotiveerde volwassenen zijn. Vooral het onderdeel plantenkennis vind ik erg leuk!
Karin Wolvenne (47 jaar uit Hilversum)

Veelgestelde vragen

 • Ben ik te oud voor de hoveniersopleiding?

  De gemiddelde leeftijd van de cursisten ligt tussen de 25 en 65 jaar, een groot voordeel van deze gemêleerde groepen is dat er alleen gemotiveerde mensen deelnemen.

 • Pas ik als vrouw wel in de groep?

  Ja zeker, circa 30% van de cursisten zijn vrouwen.

 • Ik werk nog niet in de hovenierssector, kan ik dan wel meedoen?

  Jazeker, het is niet nodig al in de branche te werken en/of stage te lopen.
  50 % van onze cursisten zijn omscholers-zijinstromers. De sector zoekt vooral gemotiveerde mensen, het vak leer je wel tijdens deze vakopleiding hovenier en eventueel in de praktijk.

 • Hoeveel studietijd ben ik per week kwijt aan de VHG-opleiding?

  Circa 4 uur, dit zit ‘m vooral in de hoeveelheid plantenkennis, de basis van het hoveniersvak.

 • Bieden jullie baanzekerheid als ik de hoveniersopleiding heb afgerond?

  De groensector zit te springen om goed opgeleid personeel, daarbij worden er miljoenen geïnvesteerd in “vergroening” van steden. Al dat groen moet ook weer aangelegd en onderhouden worden. Wij zien dus alleen maar kansen.

Doelgericht vakkennis leren

We zijn bij Lentiz Cursus & Consult een enorme voorstander van praktisch opleiden. Niet dagenlang met je neus in de theorieboeken maar doelgericht vakkennis leren. Onze docenten kennen de praktijk en zijn net als jou gek op groen en brengen hun kennis en ervaring graag over.

Naast de reguliere open inschrijvingen verzorgen we ook incompany (maatwerk) trainingen.