Cursus & Consult
doelgericht leidinggeven

Ontdek de voordelen van doelgericht leidinggeven

Leidinggeven is niet langer een kwestie van “doe wat ik zeg”. Tegenwoordig draait het allemaal om inspireren, motiveren en het voor je team mogelijk maken om hun beste werk te leveren.  Maar wat houdt dat precies in? In dit blog duiken we in de wereld van doelgericht leidinggeven en ontdekken we hoe het jou en je team kan ondersteunen om voortdurend te groeien en te ontwikkelen.

Wat is doelgericht leidinggeven?

Doelgericht leidinggeven – klinkt belangrijk, toch? En dat is het zeker! In de kern draait het om het stellen van duidelijke doelen en deze doelen op een effectieve manier overbrengen naar je team. Maar er is meer dan dat. Het gaat over het balanceren van verschillende rollen: die van een leider die richting geeft, een coach die ontwikkelt, een mentor die adviseert, en ja, zelfs een cheerleader die je team aanmoedigt.

doelgericht leidinggeven Jordi Wageveld

De kracht van doelgericht leidinggeven

Met de training ‘Doelgericht leidinggeven’ krijg je de tools om te groeien in je rol. En wat nog beter is, deze groei levert je meer dan alleen voldoening op. Het leidt tot efficiëntie op de werkvloer, kostenbesparingen en een verbeterde werksfeer. En neem het niet alleen van ons aan – hoor het eens van deelnemers die de training hebben gevolgd! Jordi Wageveld van Trosrozenkwekerij de Opstal zegt: “Ik ben echt gegroeid, in mijn rol als bedrijfsleider maar ook als persoon, dat merk ik elke dag en daar ben ik heel blij mee!”. Danielle Klop, teamleider bij Opti-flor, voegt toe: “Ik weet nu hoe ik op een andere manier feedback kan geven. De ontvanger pakt het prettiger op, hoewel de boodschap gewoon hetzelfde is. Echt een eye-opener!”

doelgericht leidinggeven Danielle Klop

Onze aanpak

We houden onze groepen klein om ervoor te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. De training is praktisch van opzet, met een goede balans tussen theorie en praktijk. Er is volop ruimte voor inbreng vanuit de groep om voorbeelden uit je eigen praktijk te delen. Onze trainers, mensen uit de praktijk, leren je graag de fijne kneepjes van doelgericht leidinggeven, zodat je optimaal aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.

Voor wie is deze training?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor een klein team van medewerkers, of voor diegenen die het aanspreekpunt zijn voor klanten, leveranciers en partners. Onze deelnemers variëren van afdelingshoofden tot assistent-bedrijfsleiders, teamleiders, werkvoorbereiders, uitvoerders en voormannen.

Inspireren, niet alleen instrueren

Doelgericht leidinggeven is veel meer dan alleen instructies geven. Het is een krachtige benadering waarmee je jouw team kunt inspireren, motiveren en begeleiden naar gezamenlijk succes. Of je nu een doorgewinterde manager bent of net de eerste stappen zet in een leidinggevende rol, de training ‘Doelgericht leidinggeven’ helpt je om je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Ben je benieuwd geworden naar de training doelgericht leidinggeven?

Ja ik wil meer informatie – startdatum 13 juni 2023

Of neem contact op met businessmanager Suzanne Roording

Contactformulier
Terug naar het nieuwsoverzicht