Cursus & Consult
Sybrand uit Moordrecht hovenier

Sybrand uit Moordrecht, helemaal happy als hovenier

Boekhouder wordt hovenier. Het klinkt als de titel van een (niet zo’n romantisch) boek, maar het is de real-life story van kersverse papa Sybrand Nagelmaker uit Moordrecht. In de gezellige bedrijfskantine van VdBH West in Stolwijk spreek ik hem en zijn werkgever, Wilco Boender. Het moet gezegd worden.. ze hebben lekkere koffie in die kantine😊.

Nieuwe passie brengt positiviteit in je leven

Na een heftige periode in zijn leven beslist Sybrand dat hij iets anders wil. Iets heel anders dan de boekhoudstudie die hij op dat moment volgt. Via-via komt hij in 2019 in aanraking met een nieuwe passie, het hoveniersvak. Hij solliciteert als assistent groenvoorziening en wordt aangenomen. Zijn nieuwe werkgever stelt wel 1 voorwaarde. Hij moet naar school en een vakopleiding volgen. Wilco heeft positieve ervaringen met de VHG branche opleiding en zo komt Sybrand bij Lentiz Cursus & Consult in Barendrecht terecht. Zich omscholen tot hovenier is het begin van een nieuw, positief hoofdstuk in zijn leven.

Sybrand uit Moordrecht hovenier

Geen droge lesstof

Docenten uit de praktijk en een flinke portie zelfstandigheid noemt Sybrand de grootste pluspunten van de avond-hoveniersopleiding voor volwassenen. Digitale lessen in Coronatijd zijn minder leuk, maar altijd beter dan geen les. Je leert alleen vakkennis waardoor het direct toepasbaar is. Geen droge lesstof en eerlijk gezegd was dat een aangename verrassing voor Sybrand. Gewoon leren wat je nodig hebt, geen onnodige ballast. Wat in de praktijk al snel opvalt is dat hij het vakjargon beter begrijpt. Hierdoor is het werk gelijk een stuk leuker. Wel zo handig als je snapt waar je collega’s het over hebben 😊.

"Je leert alleen vakkennis waardoor het direct toepasbaar is"

Over multitasken gesproken

Sybrand heeft zijn passie gevonden in het groen. Ook als mens is hij enorm gegroeid. Zijn werkgever biedt hem de ruimte om zich verder te ontwikkelen. Maar nu eerst de focus op de opleiding tot Vakbekwaam Hovenier en zijn gezin. Nog maar kort geleden werden Sybrand en zijn vrouw de trotse ouders van dochtertje Wende. Het vaderschap combineert hij sindsdien niet alleen met de opleiding en een fulltime baan. Nee, papa Sybrand besteed naast het verschonen van de luiers ook nog ongeveer 6 uur per week aan huiswerk. Gewoon een kwestie van goed organiseren vertelt hij nuchter bij het 2e bakkie koffie. Nou, petje af hoor!

Hoveniers, trots op wat ze doen

Wat opvalt is dat Sybrand en Wilco echt trots zijn op hun werk als hovenier. Trots op hun vak, trots op wat ze doen in het groen.

Twijfel je nog of de opleiding iets voor jou is dan hebben de mannen maar 1 advies: Inschrijven!

Nieuwsgierig geworden naar de avondopleiding tot hovenier? Download dan hieronder onze folder of neem contact op.

Terug naar het nieuwsoverzicht