Dalton

Dalton MAVO

Bij Dalton MAVO bieden we de theoretische leerweg van het vmbo aan. Je kunt deze opleiding gaan volgen als je kader-/mavo-advies, mavo-advies of mavo-/havo-advies hebt gekregen. De school en opleiding is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen we voor een veilige school met een fijne sfeer. Dit schooljaar hebben we 335 leerlingen op Dalton MAVO.

In vier jaar tijd word je optimaal voorbereid op een overstap naar de havo of het mbo. Je persoonlijke coach, de overige leraren en teamcoördinatoren hebben als gezamenlijk doel jou de kans geven om te groeien, om eruit te halen wat erin zit. Evenwicht is bij ons op school erg belangrijk: groei van kennis, groei van sociale vaardigheden en groei van persoonlijkheid en zelfstandigheid moeten gelijk opgaan.

Persoonlijke coach

Individuele aandacht vinden we erg belangrijk, want elke leerling is uniek. Iedere leerling heeft zijn eigen ambities en talenten.

We stimuleren je om zelfstandig te werken en om zelf beslissingen te durven nemen. We vragen je ook om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerdoelen. Uiteraard gaat dat niet vanzelf. Wij helpen je hierbij en leren je vertrouwen te krijgen in jezelf en in de ander.

Sportklas

Hou je van sporten en wil je jezelf hierin ontwikkelen tijdens schooltijd? Dan is de MAVO Sportklas misschien wel iets voor jou! Deze stamklas heeft meer sporturen op het rooster dan andere reguliere klassen. De leerlingen in de sportklas volgen het Dalton MAVO onderwijsprogramma van leerjaar 1 t/m 4 om uiteindelijk examen te doen voor het vmbo-diploma. Meer informatie >>

Profiel leerling Dalton MAVO

Onze leerlingen...

  • zijn creatief en ondernemend
  • zijn nieuwsgierig en zoeken dingen uit
  • houden van afwisseling
  • hebben het lef om zelf verantwoordelijkheid te nemen
  • vinden samenwerken leuk
  • kunnen nauwkeurig en zelfstandig werken
  • hebben aanleg om iets te organiseren
  • geven niet snel op, zijn resultaatgericht en willen hun doel bereiken
  • hebben kader-/mavo-advies, mavo-advies of mavo-/havo-advies

Lijkt het je wat?

Om te weten te komen of onze school iets voor jou is, nodigen we je graag uit om langs te komen. Zit je in groep 7 of 8, dan zijn er mogelijkheden om tijdens speciale middagen een kijkje te komen nemen. Gedurende het schooljaar zijn er dus belangrijke data om in de gaten te houden. Zit je op een andere middelbare school en denk je erover om een nieuwe start te maken, kun je contact opnemen om te kijken wat er tussentijds of aan het begin van een schooljaar mogelijk is.

De teamcoördinator van Dalton MAVO is bereikbaar via ons algemene nummer (0174) 62 47 10 of via het algemene mailadres (daltoncollege@lentiz.nl):

leerjaar 1, 2, 3 en 4                        – Laurens van den Hoeven

Overstap van Dalton MAVO naar Dalton HGL

Op onze school bieden we niet alleen Dalton MAVO aan. Voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn, maar ook goed kunnen leren en theorie op een hoog niveau aankunnen, is het mogelijk om na leerjaar 1 over te stappen naar leerjaar 2 van Dalton HGL. Je kunt dan alsnog met een andere route een volwaardig mavo – en mbo-diploma behalen om door te stromen. Dit is enkel mogelijk met een positief advies vanuit onze school.