Groen, Grond & Infra

In de opleiding leer je veilig werken met grote machines en het afstellen hiervan. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s in de opleiding. Groen, Grond & Infra is overal om je heen. Voel jij je hierdoor aangesproken dan is deze opleiding zeker iets voor jou.
Loonwerkstudent met tractor

Inschrijven

Vul hier het inschrijfformulier voor de opleiding Groen, Grond & Infra in. Dit kun je samen doen met je ouders/verzorgers.

Schrijf je nu in!

Over de opleiding:

Handige informatie om te weten voordat je aan de opleiding begint.

Welk niveau is het?

Groen, Grond & Infra is een mbo-opleiding op niveau 2, 3 en 4 en duurt afhankelijk van het niveau twee of drie jaar. Na het behalen van je diploma niveau 2 of 3 kun je een stapje hoger gaan. Dus ofwel naar niveau 3 ofwel naar niveau 4. Deze opleidingen zijn op alle niveaus in de BOL en op niveau 2 en 3 in de BBL georganiseerd. Als je BBL gaat doen betekent dit vier dagen werken en een dag naar school. Je moet dus eerst een baan vinden in de sector en daarna kan je de BBL-opleiding gaan doen.

Je wordt opgeleid tot…

Medewerker groen, grond en groene infra (niveau 2, crebonummer 25992)

Vakbekwaam medewerker groen, grond en groene infra (niveau 3, crebonummer 25993)

Vakexpert groen, grond en groene infra (niveau 4, crebonummer 25994)

Toelatingseisen

De wettelijke toelatingseisen voor deze opleiding vind je hier.

Wat kost deze opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

Na mijn diploma!

Je kunt gaan werken in een loonbedrijf, dit kan in verschillende sectoren zijn: tuinbouw, agrarisch, cultuurtechnisch en/of grondverzet.

Opbouw van de opleiding:

Dit kun je verwachten wanneer je aan deze opleiding begint.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Tijdens de opleiding heb je lesuren van 45 minuten. Je komt een vaste dag in de week naar school voor de theorie en de aanvullende vakkennis. Je hebt daarnaast een baan bij een bedrijf in de sector.

Wat doe je in de les?

Tijdens de opleiding heb je in het eerste jaar ongeveer 25 lesuren van 45 minuten per week. Je werkt aan je ontwikkeling in de verschillende vakken door workshops en animaties. Daarnaast kun je na instructie en uitleg aan de slag met gedegen lesmethodes. We werken op school met veelal met digitale lesstof, hiervoor dien je zelf over een laptop te beschikken. Je leert in de praktijk bij een leerbedrijf (je werkgever) omgaan met machines en ander apparatuur. Onderhoud en reparatie gaan je na de opleiding goed af.

We werken daarnaast aan de volgende thema’s:
• houding en communicatie;
• bodem, grond, water, landschap, bemesting;
• inzet en bediening van machines en werktuigen;
• techniek, onderhoud;
• materialen, toepassing en verwerking;
• veiligheid, regelgeving, milieu;
• vakkundig, efficiënt en kostenbewust werken.

Klik hier om te zien welke certificaten je kunt halen tijdens de opleiding en voor meer informatie over het keuzedeel Agrarisch Loonwerk

Vakken tijdens deze opleiding

  • Nederlands
  • Engels
  • rekenen
  • burgerschap
  • loopbaan
  • keuzedeel agrarisch loonwerk

Niet de opleiding die je zoekt?

Misschien passen deze opleidingen dan beter bij jou.