MBO Barendrecht

Op weg naar de nieuwe mbo-campus

Door de verhuizing van de Lentiz-mbo opleidingen naar het tijdelijke pand aan de Gebroken Meeldijk, vestigt Lentiz zich middenin de bedrijvigheid van Dutch Fresh Port. Hiermee komt het mbo-onderwijs en het toekomstig hbo-onderwijs dichtbij de bedrijven in Barendrecht en Ridderkerk.

“Met de ingebruikname van het tijdelijke pand op deze locatie intensiveren we de huidige samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en overheid”, vertelt Eygje Laroo, directeur Lentiz | MBO Barendrecht. “We leiden hier het toekomstig personeel op voor de bedrijven en instellingen in Barendrecht/Ridderkerk en in de brede regio.”

Rick van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Lentiz onderwijsgroep valt bij: “Dit doen we niet alleen. Juist door de samenwerking met verschillende mbo-instellingen, de middelbare scholen, andere onderwijspartners en de bedrijven hier in Barendrecht en Ridderkerk kunnen we toekomstige werknemers kennis laten maken met hun het werkveld. Naast jongeren, richten we ons ook op de huidige werknemers zelf. Zij kunnen zich door blijven ontwikkelen in de verschillende leertrajecten.”

De tijdelijke vestiging biedt Dutch Fresh Port de mogelijkheid de verbinding tussen overheid, onderwijs en ondernemers te verstevigen en samen na te denken over het lange termijn perspectief van onderwijs in het gebied. Door onderwijs in het gebied zelf aan te bieden krijgen studenten meer mee van de dagelijkse gang van zaken in de sector. En zijn er meer mogelijkheden voor uitwisseling tussen het onderwijs in de bedrijven. Bijvoorbeeld door praktijklessen aan te bieden bij bedrijven.

Terug naar het nieuwsoverzicht