MBO Barendrecht

Verdieping dierentuindieren, dier en zorg en paard

Verdieping dierentuindieren

Het werken in een dierentuin is voor sommige studenten een droom. Maar waarom zou je niet proberen om die droom werkelijkheid te laten worden? Bij de vestiging in Barendrecht hebben we namelijk verdiepingslessen speciaal ingericht op dierentuindieren. Hoe zit het met huisvesting? Tegen welke problemen loop je aan als het gaat om voeding? Wat voor soorten worden er in de dierentuinen gehouden? Hoe is het om te werken in een dierentuin? In samenwerking met Plaswijckpark in Rotterdam worden er praktijk en theorielessen verzorgt rond dit thema.

Dier en zorg

Dieren worden steeds meer ingezet in de zorg. Onderzoek toont aan, dat het een positief effect heeft op het welzijn van mensen. Het zorgt voor minder stress en het bevordert het welbevinden van mensen.

In deze verdieping leer je hoe dieren ingezet kunnen worden in de zorg. Hierbij speelt het welzijn van de dieren een belangrijke rol. Je kan denken aan hulphonden die mensen helpen met bijvoorbeeld een mobiliteitsbeperking of aan paarden die hulp bieden bij mensen die autisme-spectrum stoornissen hebben of ADHD.

Verdieping paard

Wil jij graag meer weten over werken paarden? In het tweede leerjaar kan je je hier in verdiepen. De onderwerpen voeding, gezondheid, EHBO, huisvesting, rijtechniek en fokkerij komen aan bod. In samenwerking met Horses en Co worden er praktijklessen en theorielessen verzorgd.