Oeganda 2019

Wij zijn Evelien Kester en Kim Stolze derdejaars studenten van de opleiding Business & Management op Lentiz|MBO Westland. Na de zomervakantie zijn wij voor 3 maanden vertrokken naar het buitenland. We zijn afgereisd naar Oeganda om hier onze stage te lopen bij het Nederlandse bedrijf Royal van Zanten. Op de farm in Oeganda produceren zij stek voor onder andere pot- en snijchrysanten, bouvardia en celosia.

Voordat wij vertrokken waren de meeste mensen om ons heen verbaasd: twee jonge meiden die dit avontuur aangingen in Oeganda. Maar wij beiden dachten dat dit is een “once in a life time” ervaring zou zijn.

Onze stage stond in het teken van procesverbetering. Wij hebben gekeken naar hoe wij het logistieke proces in het bedrijf konden verbeteren en hoe wij de afvalstromen op het bedrijf in kaart konden brengen. Deze opdrachten kwamen vanuit het bedrijf en sloten precies op onze opleiding aan.

De drie maanden in Oeganda vlogen voorbij. Dit kwam mede doordat wij veel lokale vrienden hebben gemaakt en er altijd wel een activiteit op de farm plaatsvond. Ook zijn wij in onze vakantie op safari geweest en dit was een ervaring om nooit meer te vergeten.

We zijn erg blij dat we deze kans hebben gekregen en zullen de ervaringen meenemen in de toekomst.