MBO Westland

Zuid-Afrika 2019

Voor onze opleiding Business & Management ( Lentiz | MBOWestland ) zitten wij momenteel in Zuid-Afrika in de plaats Stellenbosch om in drie maanden onze buitenlandstage te voltooien. De eerste maand is bijna achter de rug en we kunnen zeker terugkijken op een goed lopende eerste maand.

Even in het kort wat wij hier precies doen. Onze buitenlandstage is misschien net iets anders dan de gemiddelde buitenlandstage. Wij werken mee aan een onderzoek vanuit de Universiteit van Stellenbosch. We zijn bezig met een e-learing module. Het doel van deze module is de “farmers” of diegene die op de farms werken te kunnen opkrikken naar een hoger level. Bijvoorbeeld tot supervisor: iemand die leiding geeft aan een groep medewerkers. Het is een heel groot project en daar zijn wij een klein onderdeel van deze drie maanden.

Voor het bedrijf Cape Five zijn wij ook bezig met een project. Wij zijn op dit moment een website aan het produceren voor de werknemers van Cape Five. Zo kunnen wij er voor zorgen dat de communicatie onderling beter gaat door middel van bijvoorbeeld een forum of een chatfunctie. Ook een belangrijk onderdeel is dat diegene die er voor gemachtigd zijn beter inzicht heeft in de prijzen van de andere locaties. Dat is nodig omdat het een internationaal bedrijf is en je met verschillende tijdzones te maken hebt.

Daarnaast hebben wij nog enkele opdrachten voor school te voltooien. Een logboek is daar een onderdeel van. Wij houden daar bij wat wij elke week hebben gedaan.

Wij zitten zeker niet stil en wij zijn hard aan het werk, maar er is zeker ook tijd om te ontdekken hoe mooi Zuid-Afrika is. Zo hebben wij al een week een auto gehuurd en zijn wij naar verschillende plaatsen gereden. Eén van die plaatsen was “Dappat Se Gat”. Een prachtige plek aan de kust. Een plek waar we verschillende bavianen zagen en heerlijk konden zwemmen. Elk weekend gaan wij wel naar de kroeg om daar gezellig met internationale studenten te kaarten en wat te drinken of we gaan lekker wijn proeven op de wijnfarms in de regio.

Wij zijn hier nog lang niet uitgekeken en hebben dan ook nog volop plannen voor de komende weken. We gaan nog een binnenlandse vlucht nemen richting het Krugerpark om daar safari’s te doen. We gaan nog walvissen spotten bij Hermanus, een plaats aan de kust. Ook komen er nog vrienden van ons over vanuit Nederland en daar gaan wij verschillende excursies mee doen in Kaapstad.

Wij leren hier op dit moment heel veel en ondanks dat wij met school bezig zijn, genieten wij volop in dit fantastische land. Wij kunnen iedereen aanraden om deze uitdaging aan te gaan. Wij zijn van mening dat dit goed is voor de ontwikkeling van elke student.

Ryan & Wouter