Diamonds

Hier bij presenteer ik u mijn eind product van mijn zelf ontworpen schoen. Diamonds Are a Girl’s Best Friend en dat staat symbool voor mijn werk naast warmte en liefde. Ook door gebruik van warme kleuren met daaromheen bloemen die ik erbij heb geplaatst. De vorm van de schoen is sterk zichtbaar en de textuur is bobbelig en voelbaar.

Mijn inspiratie voor dit ontwerp is Alexander Macqueen. Alexander McQueen, momenteel het meest bekend van de Oversized sneaker, staat al jaren aan de top van de designermode. Het idee van dit ontwerp heeft te maken met de volgende afbeeldingen.

De afbeeldingen die u rechts onderin vindt van een hak en een sneaker waren mijn inspiratie. De hak heeft zoals u kunt die bloemen op de schoen wat ik zelf echt leuk vond dus dat wou ik graag terug laten komen in mijn eigen schoen. Bij de sneaker zitten er allemaal diamantjes (studs) op en dat vond ik ook mooi. Door deze elementen samen te voegen kwam er dit ontwerp uit (zie bovenstaande afbeelding)

Voor de afstijling heb ik er nog bloemen bij gezet en de schoen heb ik gepresenteerd op een schijf hout. De bloemen die u op de foto ziet zijn: Gerbera, Allium en Lisianthus.

Mijn tweede schoen heb ik van bloembladeren en stoffen gemaakt en met gedraaid ijzerdraad en kralen. Mooi vrouwelijk.

Ik ben trots op mijn eindresultaat.

Gemaakt door: Mandy