Bloemen

Feit: mannen liepen als eerst op hakken!

Ik heb 2 schoenen gemaakt. Deze zijn geïnspireerd door Giorgio Armani. Ik vond het moeilijk om op een goed idee te komen met de ontwerper in mijn gedachten. Ik heb gegoogled en kwam erachter dat hij meerdere schoenen heeft gemaakt voor Lady Gaga en ik had een foto gevonden op Pinterest wat ik ook een leuk idee vond.

Voor mijn eerste schoen heb ik die 3 gecombineerd, ik vond het jammer dat het thuis moest door het corona virus, waardoor ik niet alle spullen kon gebruiken die ik had bedacht, maar na wat denken ben ik eruit gekomen. Door het gebruik van koude kleuren groen en blauw heeft het een statige en klassieke uitstraling. De strakke en organische vormen zorgen voor een interessant contrast met de hak als accent voor duurzaam.

Mijn tweede schoen staat niet echt aan deze ontwerper vast. Ik heb veel geleerd deze periode op mijn stage en daarom kwam ik met mijn stagebegeleider op een leuk idee met echte bloemen. Ik heb eucalyptus overlappend over elkaar geplakt met koud lijm, ook heb ik staalgras gebruikt om de hak te bekleden en heb ik de onderkant en de neus met gedroogde rozenblaadjes beplakt. Ik heb er ook glitters opgeplakt om het helemaal af te maken.

Zo heb ik 2 hakken gemaakt. De één met kunstbloemen en de ander met echte bloemen. Dit was niet helemaal mijn plan aan het begin maar ik ben erg tevreden met het eind resultaat!

Gemaakt door: Silvy