Kikkerkoning

Wist je dat…KIKKERS WEL TOT 20 KEER HUN EIGEN HOOGTE KUNNEN SPRINGEN!

Ik heb gekozen om een schoen te ontwerpen en maken die speciaal voor kinderen is. Zo heb ik na lang breinstormen bedacht dat het een combinatie moest worden van dier(en), verf, trends, gevoel, uniseks, wat past bij het thema sprookjes en vooral duurzaam is. Al gauw kwam ik uit op het dier: een kikker. De kikker komt o.a. voor in sprookjes als de prinses & de kikker en de kikkerkoning.

De inspiratie voor de schoen heb ik gehaald uit het sprookjesbos van attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. Sprookje de kikkerkoning sluit daar dus bij aan. De ontwerper van het sprookje heet Anton Pieck. Hij was tevens de grondlegger van hoe de Efteling er op de dag van vandaag nog steeds eruit ziet. De Kikkerkoning heeft op het park ook nog een eigen grote watershow. Wat zeker een hoogtepunt op een dagje Efteling is.

Na wat schetsen maken, ben ik naar de kringloopwinkel gegaan en met veel toevallig geluk heb ik een beschadigd regenlaarsje in de vorm van een kikker gekocht. Deze ben ik thuis gaan herstellen, verven, beplakken, met oude stukken grasmat en lijmstrepen. (De lijmstrepen zijn ‘glow in the dark’ en zie je dus alleen in het donker.

In de laars en op de zool zitten grasmatten met groen als koele kleur , ze geven je zo een beetje het gevoel van de natuur, ontspanning en energie. Ook kan de volledige laars met een verticale- en horizontale compositie in een L-vorm tegen water en heeft het organische vormen. Een beetje net als een kikker.

Zelf heb ik al vanaf kleins af aan Ranidafobie, dat is een angst voor kikkers.  Juist daarom wilde ik de uitdaging aangaan om een zo vrolijk mogelijke kikkerschoen maken.

Gemaakt door: Debora