Prinses

Ik heb gekozen om een schoen te ontwerpen en maken die speciaal voor meisjes van 3 tot 6 jaar is. Zo heb ik na wat brainstormen bedacht dat het een combinatie moest worden van vooral meisjesdingen zoals poppen stof, glitter, sprookjesachtig, bloemetjes en in een uitbundige kleur. Al gauw kwam ik uit op waar wel (bijna) ieder meisje mee heeft gespeeld namelijk prinsessen. De bekendste prinsessen op dit moment zijn Elsa en Anna uit Frozen.

Deze figuren zijn medebedacht door Kelly Asbury. Deze Amerikaanse regisseur van animatiefilms  is helaas vrijdag 26 juni 2020 op 60-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. In zijn lange carrière werkte Asbury als story artist mee aan tientallen animatiefilms, waaronder Toy Story, Wreck-It Ralph en Frozen.

Ik ben begonnen met verschillende schetsen te maken. Hierop stonden verschillende ontwerpen. Een met een dikke verhogende zool, maar dit onderwerp bleek moeilijk uitvoerbaar en kinderen zouden misschien gaan struikelen. Dus niet veilig genoeg.

Toen bedacht ik dat ik iets van klei wilde maken. Ik heb prinses Elsa geprobeerd te maken, maar het hoofd vind ik niet mooi genoeg geworden. Ook was ik bang dat dit te breekbaar en fragiel zou worden. Dus deze vorm heb ik toch ook laten vallen.

Het uitgangsprincipe zijn mijn oude sneakers, die niet mooi meer zijn en dus toch niet meer gedragen werden. Verder heb ik oude spulletjes op zolder opgezocht. Paarse tule, glitterbloemen stickers, een oude Barbie ( is Elsa geworden) en bloemen en blad uit de bloementuin. Heel duurzaam dus…

Waar het boeketje met de Hortensia erin zit, zit de opening. Als je het vaasje weghaalt, kun je daar je voet insteken.

Gemaakt door: Debora